Šlehačkové cukroví - vyfukované

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kostka ztužený tuk Omega
    • 1
      kelímek šlehačka 250 ml
    • 3
      hrnek hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prosátou mouku s tukem a šlehačkou zpracujeme na těsto a necháme asi hodinku v lednici odpočinout. Vyválíme na placku a vykrajujeme.
2
Varianta 1. - upečeme a hned horké obalujeme v moučkovém cukru.
3
Varianta 2. - ještě před upečením potřeme osoleným rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínem (takhle je vynikající k vínu).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    7. 12. 2011 13:19

    tento recept je oblíbený a používám ho už léta, místo Omegy používám IVU, příp. jakýkoliv jiný 100% ztužený tuk

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    6. 12. 2009 12:39

    Olinka, ďakujem.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    6. 12. 2009 11:19

    Klarka,ano, Cera je ako Omega.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    6. 12. 2009 10:38

    U nás na slovensku som sa s omegou nestretla. čim sa môže nahradiť? Vari s Cerou?Prosím, dajte mi vedieť. Ďakujem a prajem krásnu nedeľu.

  • Pavlína Farkašová
    Pavlína Farkašová |

    6. 12. 2009 09:57

    Těsto je opravdu jedna báseň, krásně se s ním pracuje, výborná chuť. Pro začátečníky, jako jsem já, je ideální

  • Aja Bouzková
    Aja Bouzková |

    27. 11. 2009 09:39

    je to klasické těsto na kremrole.výborně se s ním pracuje.takže pokud dojde fantazie,malými kremrolkami plněnými sněhovým krémem nic nezkazíte :-)

  • Hanička
    Hanička |

    1. 4. 2008 07:08

    Tak hlásím, že jsem vyzkoušela i variantu - plněné trojhránky (marmeláda, povidla, mák, jablka) a jsou lepší než z listového těsta.Dokonce jsem je dělala i na slano - nastrouhaný měkký salám ochucený kečupem, solí s pepřem. Sice to nemá již s vánočním cukrovím moc společného, ale rodina chválí.

  • Helča z hor
    Helča z hor |

    18. 12. 2007 16:12

    výborné těsto.Pracuje se sním jedna báseň.Obě varianty vynikající.Dávám za 1.

  • Pavlína
    Pavlína |

    16. 12. 2007 16:21

    Super těsto, krásně se s ním pracuje. U sladké varianty lze do moučkového cukru přidat skořicový, či skořici.

  • Hanička
    Hanička |

    14. 12. 2007 09:23

    Zito, já jsem vyválela placku 3mm silnou a vykrajovala různé drobné tvary (kolečka, kytičky, hvězdičky). Pečením nabyly na objemu, ale tvar drží. Tak uvidíte.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 12. 2007 12:34

    Dají se prosím vykrojit z toho kometky,nerozplizne se to?

  • Hanička
    Hanička |

    13. 12. 2007 09:38

    Peču jako klasické cukroví - mám elektrickou troubu a nastavuji necelých 200 stupňů.

  • Lucie
    Lucie |

    11. 12. 2007 11:44

    Ahoj,dělám tohle cukroví poprvé,mohly byste mi prosím poradit,na kolikátku ho mám péct?Předem děkuji

  • Hanička
    Hanička |

    10. 12. 2007 08:59

    Je to rychlé krásně vláčné těsto, obě varianty jsou výborné. Přemýšlím nad dalšími možnostmi využití tohoto těsta - minikoláčky případně štrůdl. Pokud s tím má někco zkušenost, uvítám každou radu.

  • Anndy KV
    Anndy KV |

    8. 12. 2006 19:55

    právě jsem tohle cukroví dala do krabice a schovala do chladna:-)

  • Radka Babor
    Radka Babor |

    8. 12. 2006 18:27

    Toto cukroví je moc dobré dělám ho již dlouhá léta a všem moc chutná.

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    7. 10. 2005 20:40

    Tenhle recept znám, už je jednou v téhle kuchařce pod názvem bubliny a je moc dobrý