Skořicová bábovka

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr
    • 120
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • citronová kůra strouhaná
    • 3
      lžíce skořice
    • 1
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr se žloutky vymícháme, přidáme skořici, citrónovou kůru, přilijeme rozpuštěné máslo a mléko, přisypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
2
Zvolna upečeme.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Lenka Oralová
    Lenka Oralová |

    5. 5. 2007 18:48

    Výborná,zrovna mi chládne na stole. Nejdřív jsem se lekla toho hustého těsta,ale po zamíchání sněhu, to bylo o.k. Četla jsem, že máte někteří problémy s citronovou kůrou, já dala sušenou od Vitany, a supr. Díky za recept.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 4. 2007 20:53

    Dnes jsem pekla a chutná to jak špatně ochucený perník,nic moc!

  • Anonym
    Anonym |

    11. 2. 2007 19:42

    Citrónová kůra se nesmí strouhat i s bílou slupkou. Jen žlutý vršek. Bílá spodní slupka je hořká.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    11. 2. 2007 18:06

    Terezko, já dávám citrónovou kůru do všech druhů bábovkových těst. Bez ní by mi tam "něco" chybělo. Nikdy mi po tom těsto nezhořklo. A po skořici také ne. Ale pokud Vám tohle množství nevyhovuje nebo nechutná, tak se nic nestane, pokud ho snížíte podle vlastních chutí a zvyklostí.

  • Magda
    Magda |

    11. 2. 2007 17:35

    Skořicí to určitě nebylo, spíš citr. kůrou. Už se mi to v jiném receptu taky stalo. Citron se musí odrhnout pod horkou vodou.Pro jistotu vždy dávám té citr. kůry míň.

  • Tereza Kubíková
    Tereza Kubíková |

    11. 2. 2007 15:17

    ráda bych se zeptala, jestli tolik skořice neudělá bábovku hořkou...popřípadě jestli by mi někdo neporadil s tím citronem. nedávno jsem do bábovky nastrouhala citr.kůru (bábovka byla dobrá), ale ne vynikající jako obvykle...nějak mi prostě zhořkla, a tak nevím jestli to je tím citronem nebo skořicí..díky moc

  • Magda
    Magda |

    7. 4. 2006 09:50

    Je dobrá a krásně voní. Dělala jsem ji už 3x.

  • VERČA SOLNÁ
    VERČA SOLNÁ |

    6. 4. 2006 18:21

    Nic moc, je to jako štrůdl bez jablek. :(

  • Martina Nádvorníková
    Martina Nádvorníková |

    1. 11. 2005 15:27

    Výborná, ale příště fakt dvojitou dávku - takhle je to taková bábovička. Při pečení ukrutně voní z trouby.

  • marti
    marti |

    21. 10. 2005 12:51

    Všichni jsme si moc pochutnali, opravdu VYNIKAJÍCÍ!!!

  • Jitka
    Jitka |

    9. 10. 2005 16:57

    Ta je tak výborná, že ji příště udělám pro jistotu z dvojité dávky :) je fakt sqělá!

  • Anonym
    Anonym |

    24. 8. 2005 15:35

    Rychlá, jednoduchá a VYNIKAJÍCÍ !!!! A vydrží dlouho čerstvá. Doporučuju vyzkoušet.