Autor:

Skořicová bábovka

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 250 g
Cukr 150 g
Máslo 120 g
Vejce 3 ks
Mléko 1 dl
Citronová kůra
strouhaná
 
Skořice 3 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Cukr se žloutky vymícháme, přidáme skořici, citrónovou kůru, přilijeme rozpuštěné máslo a mléko, přisypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Zvolna upečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1
Reklama
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Skořicová bábovka

Komentáře

  1. Lenka Oralová   05.05.2007 | 18:48 | reagovat |

    Výborná,zrovna mi chládne na stole. Nejdřív jsem se lekla toho hustého těsta,ale po zamíchání sněhu, to bylo o.k. Četla jsem, že máte někteří problémy s citronovou kůrou, já dala sušenou od Vitany, a supr. Díky za recept.

  2. Anonym   01.04.2007 | 20:53 | reagovat |

    Dnes jsem pekla a chutná to jak špatně ochucený perník,nic moc!

  3. Anonym   11.02.2007 | 19:42 | reagovat |

    Citrónová kůra se nesmí strouhat i s bílou slupkou. Jen žlutý vršek. Bílá spodní slupka je hořká.

  4. Táňa K.   11.02.2007 | 18:06 | reagovat |

    Terezko, já dávám citrónovou kůru do všech druhů bábovkových těst. Bez ní by mi tam "něco" chybělo. Nikdy mi po tom těsto nezhořklo. A po skořici také ne. Ale pokud Vám tohle množství nevyhovuje nebo nechutná, tak se nic nestane, pokud ho snížíte podle vlastních chutí a zvyklostí.

  5. Magda   11.02.2007 | 17:35 | reagovat |

    Skořicí to určitě nebylo, spíš citr. kůrou. Už se mi to v jiném receptu taky stalo. Citron se musí odrhnout pod horkou vodou.Pro jistotu vždy dávám té citr. kůry míň.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web