Autor:

Silvestrovský quiche

Střední
Ingredience
Hladká mouka 200 g
Máslo 100 g
Žloutek
Sůl 1/2 
Mouka
na vál
 
Náplň:
Sýr
- nejlépe gruyére
250 g
Cibule 120 g
Krevety 80 g
Máslo 30 g
Poleva:
Vejce 2 ks
Hladká mouka 30 g
Smetana 1,25 dl
Sůl 1 lžička
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Rybí, Slané

Z mouky, másla, žloutku, soli a lžíce vody vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v ledničce, pak ho rozválíme na pomoučněném válu na plát a vyložíme jím kulatou formu o průměru 26 cm. Oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, přidáme krevety, podusíme 2-3 minuty, směs necháme vychladnout.
Na polevu rozmícháme dohladka smetanu se žloutky, moukou, solí, pepřem a zlehka vmícháme sníh z bílků. Podušené krevety rozložíme na těsto, posypeme sýrem a zalijeme polevou, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova.
Podáváme teplý, doplněný např. lístky rokety.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pečená žebra s tymiánovou krustou Recept na víkend: Pečená žebra s tymiánovou krustou Články z

Komentáře k receptu: Silvestrovský quiche

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web