Silvestrovský quiche

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 1
      žloutek
    • 0,5
      sůl
    • mouka na vál
  • Náplň:
    • 250
      g sýr - nejlépe gruyére
    • 120
      g cibule
    • 80
      g krevety
    • 30
      g máslo
  • Poleva:
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g hladká mouka
    • 1,3
      dl smetana
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, žloutku, soli a lžíce vody vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v ledničce, pak ho rozválíme na pomoučněném válu na plát a vyložíme jím kulatou formu o průměru 26 cm. Oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, přidáme krevety, podusíme 2-3 minuty, směs necháme vychladnout.
2
Na polevu rozmícháme dohladka smetanu se žloutky, moukou, solí, pepřem a zlehka vmícháme sníh z bílků. Podušené krevety rozložíme na těsto, posypeme sýrem a zalijeme polevou, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova.
3
Podáváme teplý, doplněný např. lístky rokety.
Zařazení: Maso Chuťovky Rybí Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.