Autor:

Silvestrovský quiche

Střední
Ingredience
Hladká mouka 200 g
Máslo 100 g
Žloutek
Sůl 1/2 
Mouka
na vál
 
Náplň:
Sýr
- nejlépe gruyére
250 g
Cibule 120 g
Krevety 80 g
Máslo 30 g
Poleva:
Vejce 2 ks
Hladká mouka 30 g
Smetana 1,25 dl
Sůl 1 lžička
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Rybí, Slané

Z mouky, másla, žloutku, soli a lžíce vody vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v ledničce, pak ho rozválíme na pomoučněném válu na plát a vyložíme jím kulatou formu o průměru 26 cm. Oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, přidáme krevety, podusíme 2-3 minuty, směs necháme vychladnout.
Na polevu rozmícháme dohladka smetanu se žloutky, moukou, solí, pepřem a zlehka vmícháme sníh z bílků. Podušené krevety rozložíme na těsto, posypeme sýrem a zalijeme polevou, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova.
Podáváme teplý, doplněný např. lístky rokety.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: Silvestrovský quiche

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web