Sedmikrásková houbovka

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g houby jedlé
    • 1
      hrst sedmikráskové květy a lístky
    • 1
      ks naťové cibulky
    • 2
      kostka zeleninový vývar
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce krupice
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrst petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, vložíme nkrájené houby a podusíme je. Pak zalejeme 1 litrem vody, přidáme bujonové kostky, sůl a pepř a povaříme. Vejce rozšleháme s krupicí a špetkou soli, vlejeme tenkým praménkem do vroucí polévky, doplníme sedmikráskami a petrželkou nebo pažitkou. Povaříme a dle potřeby dochutíme.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.