Autor:

Houbovka a rozpeky

80 minut PT0H80M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Sušené houby 100 g
Cibule 1 ks
Máslo 40 g
Hladká mouka 40 g
Sůl  
Ocet
(pár kapek)
 
Na rozpeky
Hladká mouka
(může být i polohrubá)
500 g
Sůl 1 špetka
Cukr 1 špetka
Droždí 15 g
Sádlo 50 g
Houbovka a rozpeky

Postup přípravy:

Nejprve si připravte rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochy vlažné vody udělejte kvásek. Přidejte do zbylé osolené mouky, vlijte rozpuštěný tuk a tolik vlažné vody, aby vzniklo těsto husté asi jako na buchty. Nechte vykynout zakryté čistou utěrkou. Z vykynutého těsta pak tvarujte menší ploché vdolky a potřené vodou je pečte na plechu pokrytém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C
asi 20 minut.

Zatímco těsto kyne, uvařte polévku. Houby namočte do vlažné vody a nechte nabobtnat. Jemně je nasekejte, vodu ale nevylévejte. Na másle osmažte najemno
pokrájenou cibuli tak, aby zesklovatěla a poté ji zaprašte moukou. Vzniklou jíšku zalijte vodou z hub a dolijte do požadovaného objemu. Osolte, promíchejte, aby se v polévce neutvořily hrudky, přidejte houby, ještě minimálně deset minut povařte. Nakonec osolte a podle chuti okyselte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 3x)
Reklama
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Houbovka a rozpeky

Komentáře

  1. penzionalenka   29.09.2014 | 7:58 | reagovat | závadný

    Při vrcholící houbařské sezóně výborná volba :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web