Houbovka a rozpeky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
80 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g sušené houby
    • 1
      ks cibule
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • sůl
    • ocet (pár kapek)
  • Na rozpeky
    • 500
      g hladká mouka (může být i polohrubá)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 15
      g droždí
    • 50
      g sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravte rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochy vlažné vody udělejte kvásek. Přidejte do zbylé osolené mouky, vlijte rozpuštěný tuk a tolik vlažné vody, aby vzniklo těsto husté asi jako na buchty. Nechte vykynout zakryté čistou utěrkou. Z vykynutého těsta pak tvarujte menší ploché vdolky a potřené vodou je pečte na plechu pokrytém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C
2
asi 20 minut.
3
Zatímco těsto kyne, uvařte polévku. Houby namočte do vlažné vody a nechte nabobtnat. Jemně je nasekejte, vodu ale nevylévejte. Na másle osmažte najemno
4
pokrájenou cibuli tak, aby zesklovatěla a poté ji zaprašte moukou. Vzniklou jíšku zalijte vodou z hub a dolijte do požadovaného objemu. Osolte, promíchejte, aby se v polévce neutvořily hrudky, přidejte houby, ještě minimálně deset minut povařte. Nakonec osolte a podle chuti okyselte.

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka |

    29. 9. 2014 07:58

    Při vrcholící houbařské sezóně výborná volba :-)