Autor:

Sádlovníky z vepřového sádla

30 minut PT0H30M
Snadné
Těsto
Hladká mouka 400 g
Žloutek 4 ks
Ocet 2 lžíce
Sůl 1/4 lžička
Vlažná voda
2,5 dl
 
Sádlo
namleté, dobře zpracujeme s 2 dkg hl. mouky
1/2 kg
Pomazánka
Sádlo
mleté
500 g
Hladká mouka
mohou být i 3 lžíce
2 lžíce
Sádlovníky z vepřového sádla

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na třikrát, zpracovaným sádlem, poskladáme, necháme 10 min odpočívat. To zopakujeme ješte dvakrát. Plníme na sladko tvarohem, nebo džemem (najlepší je švestkový džem), nebo použijeme na slané tyčinky, nebo pagáče. Hotové těsto můžeme uskladnit i v mrazničce. Před použitím volně rozmrazovat, nikoliv v mikrovlnce, a pokračovat dle receptu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Sádlovníky z vepřového sádla

Komentáře

  1. ladislava staffenová   07.03.2010 | 13:20 | reagovat |

    Klárko,recept znám od babičky, já to miluju se švestkama nebo jakýmkoli jiným ovocem ve vlastní šťávě, naslano jsem dělala ale tyčinky. Jinak s těstem se pracuje skvěle - babičky věděly, co použít ;-)))

  2. Klára Keselyova   07.03.2010 | 10:03 | reagovat |

    Karolinka, keď vyskúšate, dajte vedieť, či rodine a vnukovi chutilo. Mám z rovna pripravené a idem robiť šátočky s orechovou plnkou. Tak nech sa Vám darí a prajem pohodovú nedeľu Klára

  3. karolina bohackova   07.03.2010 | 8:34 | reagovat |

    Dík Klárko, - už rozumím, jen jsem si nedikázala představit, že sádlo se může v těstě vlastně vyškvvařit. Já syrové sádlo kupuji - všichni mají rádi sádlo doma vyškvařené - včetně škvarků.

  4. Klára Keselyova   06.03.2010 | 17:08 | reagovat |

    Karolina, surové sádlo, ano surové. Pomlieť na mesovom mlynčeku, zmiešať z z 2 dkg hl múkou a touto zmesou potrieť cesto, ktoré sa spracuje z predošlých surovín, poskladá sa na kocku a to sa tri krát opakuje /tak sa z neho stane lístkové/. Surové bravčové /vepřové/ sádlo kúpite tam, kde dostať slaninku na vytápanie masti. Ak máte nejaké nejasnosti, rada odpoviem. Prajem pekný deň.

  5. karolina bohackova   06.03.2010 | 16:34 | reagovat |

    Vůbec nerozumím receptu. Syrové sádlo pomlet? Potřít těsto čím ? Sádlem? M´To nevypadá, že škvařené sádlo zapracuji s moukou a ostaním. Jelikož vnuk má rád cekroví ze sádla, chtěla bych i tento recept zkusit - ale nevím jak. prosím o odpověďKasrolina

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web