Rychlochleba

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička cukr
    • 600
      g pšeničná chlebová mouka
    • 150
      g žitná chlebová mouka
    • 2
      lžíce ovesné vločky
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      balíček sušené droždí 7 g

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny do nádoby vkládáme v pořadí, jak je psáno, program sprint. Po upečení se klasicky chleba nechá vychladnout na mřížce.
2
Dá se koupit chlebové koření, kterého přidávám 1 lžičku, nebo také můžete samozřejmě přidat semínka...

Komentáře k receptu

  • Eliška Robotková
    Eliška Robotková |

    28. 4. 2009 21:34

    recept je přesný, je tam správně 500ml. Mouku používám chlebovou, je asi o 2kč dražší než běžná hladká. Pokud používáta klasickou hladkou mouku, je opravdu nutné, alespoň z počátku sledovat hnětení těsta. Stalo se mi, že i když jsem použila stejnou gramáž, ale obyčejnou mouku, tak těsto bylo řídké. Jinak se ne tomto chlebu nedá nic zkazit. Vždy pěkně vykyne, nepropadá se.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    20. 4. 2009 13:17

    Ivanka, keď spočítate sypké ingrediencie, tak tam máte 750 g múky + 2 lyžice vločiek. Pečiem rôzne chleby, na 380 g pšeničnej + 120 g celozrnnej alebo grahamovej múky dávam 3 dl tekutiny. Takže až tak prehnané množstvo tekutiny to nie je. Ono si treba pri miešaní vždy všímať, ako cesto vyzerá, pretože nie každá múka je rovnaká, ak je cesto riedke, treba dosypať niekoľko lyžíc múky. Pri miesení musí byť cesto tuhé, musí urobiť guľu. Pozrite iné recepty a porovnajte gramáž. Potom prispôsobte.

  • Ivana Nedavašková
    Ivana Nedavašková |

    19. 4. 2009 20:31

    nechci být šťoura, ale jste si jistá že tam patří 500ml tekutiny? Děkuji