Autor:

Rybízový žmolenkový koláč

Snadné
Ingredience
Hrubá mouka 575 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Cukr 350 g
Vejce 2 ks
Hera 250 g
Červený rybíz 1 kg
Mleté mandle 50 g
Máslo 50 g
Rybízový žmolenkový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Smísíme 500 g mouky, kypřící prášek, 150 g cukru, celá vejce a nasekanou heru. Jemné těsto zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Očistíme rybíz, otrháme od stonků, kuličky nasypeme do síta a propláchneme. Necháme je důkladně okapat. Posypeme 150 g cukru a natřásáním promícháme.

Připravíme žmolenku. Do mísy nasypeme zbývající mouku s cukrem, přidáme změklé máslo a mandle. Rukama zpracujeme do sypké hmoty. Troubu rozpálíme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku a položíme ji na plech. Těsto posypeme rybízem i žmolenkou a pečeme zhruba 30 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Reklama
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Rybízový žmolenkový koláč

Komentáře

  1. Kar♥lina   20.07.2012 | 12:35 | reagovat | závadný

    Moc dobré, sice se mi to trošku rozpadlo, ale i tak to byla ňamka :-))

  2. sarka rudlova   17.04.2012 | 14:55 | reagovat | závadný

    U mě dobrý, ale přítel byl přímo nadšený, tak budu péct častěji ;-)

  3. Jitka Ondryhalova   10.02.2006 | 14:16 | reagovat | závadný

    Zkusila jsem, byl moc dobrý. Použila jsem mražený rybíz a tak jsem ho dala trochu míň, ale koláč snese opravdu 1kg ovoce, jak je v receptu. Je použita hrubá mouka, takže kdo má rád jemnější těsta asi bude zklamaný. My ale máme rádi krupici a tak, takže nám moc chutnal a určitě budeme péct docela často.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web