Ruská bábovka

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jablka
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 125
      g vlašské ořechy
    • 250
      g máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      hrnek prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, vyjmeme jadřince, pokrájíme na malé kousky a pokapeme rumem. Ořechy nasekáme, vše nasypeme do mísy. Pak přidáme změklé máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k předešlým přísadám.
2
Do těsta ještě vmícháme kakao a skořici. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vlejeme do ní těsto a pečeme při 150 °C asi 1 a 1/4 hodiny. Nakonec bábovku pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    14. 3. 2011 18:17

    Vypadá dobře, ale není to moc 1 hrnek prášku do pečiva? Není to překlep?

  • Kateřina Klánová
    Kateřina Klánová |

    17. 9. 2006 20:33

    Výborná, všem chutnala. Trochu zvláštní je dávat máslo až do nakrájených jablek, ale výsledek je bez chyby. Určitě ji ješte upečem.

  • Alena
    Alena |

    27. 7. 2006 10:52

    Výborný recept, místo ořechů dávám strouhanou hořkou čokoládu a místo rumu může být i vodka. Díky jablkům je super vláčná. Doporučuji..