Autor:

Rudý králík Brežněv

Střední
Ingredience
Králičí zadek 1 ks
Kečup - ostrý  
Červená paprika
Menší lahvička
 lžička
Tandoora
Červené
3 lžička
Sůl  
Cibule 1 ks
Rostlinný olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka naporcujeme na menší porce, osolíme. V troubě v pekáčku si zatím necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kolečka. Králíka vložíme do pekáčku a chvíli ho pečeme odrytého. Kečup smícháme s kořením, trochu naředíme vodou nebo vývarem a nalejeme na králíka. Nejdřív pečeme přikryté. Chvíli před tím, než je králík úplně měkký, odklopíme, zvýšíme trochu teplotu a pečeme, až se při kraji trochu připéká. Musíme hlídat, dost se to připaluje.

Je dobrý s hranolky, ale i s rohlíkem.

Brežněv se jmenoval ten králík, ze kterého jsem to vařila poprvé. Jde to i z kuřete je to dřív.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku Ořechová zmrzlina v pivním těstíčku a další "pivní"recepty Články z

Komentáře k receptu: Rudý králík Brežněv

Komentáře

  1. L.Hudcová   30.12.2011 | 20:01 | reagovat |

    Něco úžasného, všichni si moc pochutnali. :)))

  2. L.Hudcová   30.12.2011 | 20:01 | reagovat |

    Něco úžasného, všichni si moc pochutnali. :)))

  3. radka zelenková   24.02.2009 | 8:32 | reagovat |

    Roztrhal 12 vlastních potomků a jméno měl jen půl hodiny než visel,proto si zasloužil krvavou lázeň na pekáči.A vzhledem k tomu,že je to můj vlastní recept,vím,čím tandori případně nahrazuji.

  4. Antonia Trusková   21.02.2009 | 21:01 | reagovat |

    Tandoori masala (Zmes tandoori) je zmes rôznych príchutí pouzívaných v indickej a pakistanskej kuchyni na prípravu jedál v peci Tandoor - odtial pochádza názov. Nemá nic spolocné s curry korením a preto sa ním nedá nahradit ani zmiesaním s cervenou paprikou!Myslím, ze ziadny králik si nezaslúzi, aby sa volal Breznev, ktorý znicil zivot miliónom ludí!

  5. Jana Mojžíšová   19.02.2009 | 20:20 | reagovat |

    Vwlmi originlní název receptu :) Určitě "Brežněva" vyzkouším!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web