Řízečky z kedluben

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kedlubna
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka
    • hladká mouka Na obalení
    • rostlinný olej
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      stroužek česnek
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Povaříme je v osolené vodě doměkka. Kedlubnové plátky by měly být pevné, aby se při obalování nerozpadly. Vychladlé je obalujeme v hladké mouce, poté v rošlehaných vejcích se solí a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme.
2
Ze zakysané smetany připravíme dip. Do smetany přidáme nadrcený česnek, sůl nasekanou pažitku a vše promícháne. Podle chuti můžeme přidat i jiné koření.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG |

    17. 2. 2011 21:06

    moje oblibene

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    3. 5. 2008 08:45

    Obalit kedlubnu by me teda nenapadlo, dekuji za recept, urcite to je skvele

  • Anonym
    Anonym |

    2. 5. 2008 23:26

    Řízečky jsou opravdu moc dobré. V naši rodině už je děláme léta. Nejraději je máme tak půl centimetrů hrubé, s vařeným bramborem a zelininovým salátem. A nejlíp se obalují ještě teplé.