Ramen

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: AirBoneTajler

Suroviny

Vložit do nákupu
    • nama ramen shoyu (nudle+koření a polévkový základ)
    • 2
      balení menma (nakládaný kořen bambusu)
    • 4
      ks krabí tyčinky krabí tyčinky
    • 2
      plátek nori (mořské řasy)
    • fazole
    • kukuřice
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks jarní cibulka (lze nahradit pórkem)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme vejce na tvrdo. Do litru vroucí vody nasypeme zeleninu a přidáme nudle. Nezapomeneme osolit.
2
Směs dvě minuty povaříme, poté odstavíme, přidáme krabí tyčinky a po dalších dvou minutách zcedíme.
3
V miskách naplněných přibližně šálkem vroucí vody důkladně rozmícháme koření a polévkový základ.
4
Jakmile je vše hotovo, nandáme směs nudlí a zeleniny a nakonec ozdobíme vajíčkem a plátkem nori.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kongo
    Kongo |

    29. 9. 2015 10:23

    Tvl dyťs tomu dal jedničku tak nerypákuj :-D

  • Naruto Uzumaki
    Naruto Uzumaki |

    28. 9. 2015 14:30

    Tvl co to je ???!!!! Ramen je úplně něco jiného než tohle..... :-$ Dávám vám radu : nepouštějte se do věcí, o kterých nic nevíte O:-) :-D

  • Bamboos
    Bamboos |

    20. 12. 2014 17:47

    Tohle nema s polevkou Ramen absolutne nic spolecnyho....maximalne tak nazev :-D :'(

  • Ramen
    Ramen |

    20. 12. 2014 17:43

    vy me chcete rict, ze tohle je recept na japonskej Ramen ? no to snad nemyslite ani z prdele :-D :-D :'(

  • Otaku :3 ^_^
    Otaku :3 ^_^ |

    21. 2. 2013 16:03

    no kdybych věděl kde sehnat nama ramen shoyu a menmu tak by to blyo fajn :P jinak supr až to seženu rčo si to udělám :P <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    13. 9. 2008 23:45

    dobře, díky dám na Vaši radu.Slyšela jsem o tom dost iochunala, jen ta příprava se mi zdá složitá a určitě se to musí umět.Ale láká mě to.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    13. 9. 2008 23:36

    Ladislavo, zkuste napřed tepretickou přípravu: http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/suschi . Píše tam M. Klíma. Je to dobrý kuchař, poněkud kontroverzní (u nás se takovým říká "samožer") už ho z toho fora vyštípali, ale UMÍ! Pak můžeme (se mnou až v říjnu) poplkat na DIKUZI.Jinak, nic to není; pro mě bylo nejhorší správně opražit právě tu řasu. Ale už se prodávají i opražené. Suschi stojí za pár experimentů!!!

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    13. 9. 2008 23:03

    Na sushi se už chystám hodně dlouho, ochutnala jsem to na jaře u kamarádky a bylo to skvělé. Tady jsem našla recept od Terezky, nevypadá to vůbec špatně Dost lidí mi tvrdilo, že když to zkazím, už se k tomu neodhodlám. Oldo, co je na sushi tak těžké nebo složité?

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    13. 9. 2008 22:41

    Ladislavo, nevím. Řasy NORI používám na SUSCHI

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    13. 9. 2008 22:34

    Oldřichu, nerada bych se pletla, ale neprodávají se právě ty řasy Nori slisované do plátů? Mám nejasný pocit, že jsem je viděla i takhle na informační tabuli v koutku zdravé výživy v Bille. (ale ruku do ohně za to nedám..)

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    13. 9. 2008 22:23

    Prosím, co je to "plátek nori"? Znám řasy NORI, ale ty si jako ozdobu nedovedu představit.