Ramequin (místní verze)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: airin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení toastový chléb světlý i tmavý
    • 300
      g plátkový sýr
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hranatou zapékací formu na chlebíček vymažeme máslem. Do ní pak šikmo - jako střešní tašky - skládáme střídavě plátky toastového chleba a plátky sýra. Zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a kořením a dáme péct do rozehřáté trouby. Pečeme do tmavě zlaté barvy, cca 30 - 40 minut.
2
Servírujeme horké, doplněné čerstvou zeleninou nebo lehkým salátem, např. "můj" ledový salát s karotkou.
3
Nelekejte se, mléka je hodně, ale při pečení se vsákne.
4
Kombinaci koření a bylinek se meze nekladou, řiďte se vlastní chutí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.