Rakouský bramborový salát

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g brambory vařené ve slupce
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      balení majonéza malá
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      lžíce kopr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na na kostky nebo plátky (dle zvyku). Okurku nakrájíme na tenké kolečka, posolíme, necháme pustit šťávu, kterou vylijeme a okurky osušíme v ubrousku a přidáme k bramborám. Dále přidáme majonézu a zakysanou smetanu, hustě posypeme koprem a dle chuti posolíme a popepříme a necháme v lednici vychladit.
2
Mám vyzkoušeno i bez majonézy a taky je moc dobrý.
3
Mám ho od své tchýně a ta od své tchýně, která byla Rakušanka. Je fakt suprový, dělám ho na vánoce k lososovi nebo v létě na večeři a kdo ochutnal, tak ho moc chválil.

Komentáře k receptu

  • Sakalaka
    Sakalaka |

    15. 1. 2014 10:46

    moc dobrý salát, díky za receptík

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    16. 5. 2006 13:39

    Uz se mi sbihaji sliny, tohle rozhodne vyzkousim.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    16. 5. 2006 08:52

    Skoro totožný šalát som pridala už dávnejšie pod názvom zemiakový šalát s uhorkami : )

  • Eva Mastíková
    Eva Mastíková |

    16. 5. 2006 08:15

    Naprosto vynikající - v jednoduchosti je krása - v tomto případě - chuť! Děkuji.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    4. 5. 2006 09:42

    Věřím, že je moc dobrý a přitom velmi jednoduchý. Dávám si do oblíbených a určitě vyzkouším.