Autor:

Rajčatová polévka s kroupami

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Kořenová zelenina 100 g
Voda 1 l
Bobkový list 1 ks
Pepř mletý
celý
5 ks
Hladká mouka
1-2
2 lžíce
Rajský protlak
velký, nebo 250g rajčat
1 plechovka
Olej  
Celerová nať  
Sůl
nebo vegeta nebo masox
 
Kroupy
vařené
1 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Nahrubo nastrouhanou zeleninu osmažit na tuku, zaprášit moukou, osmažit. Zalít vodou, rozmíchat, povařit.
Přidat protlak/rajčata, koření, sůl, masox. Provařit cca 15 min.
Vsypat kroupy, nechat projít varem. Dochutit solí, celerovou natí, příp. dle chuti malou troškou cukru.
Nemáte-li v oblibě zeleninu v polévce, lze polévku před přidáním krup propasírovat či zlehka promixovat a zcedit.
Pro neznalé: kroupy se vaří dost dlouho, doporučuji uvařit ve větším množství v papiňáku a uskladnit porce v mrazáku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Rybí polévka 4 recepty na lahodné italské polévky Články z

Komentáře k receptu: Rajčatová polévka s kroupami

Komentáře

  1. Tereza J.   03.11.2008 | 21:40 | reagovat | závadný

    Do paradajkovej robím krupicové halušky alebo slovenskú ryžu. To varenenie a namáčanie krúpov som myslela všeobecne. Ale u nás robíme paradajkovú polievku sladkú:)))

  2. Olga Zehnalová   03.11.2008 | 19:33 | reagovat | závadný

    Ja dávam zasa uvarenú ryžu alebo drobnú cestovinu napr.písmenká - to majú veľmi radi deti.

  3. Tereza J.   03.11.2008 | 13:29 | reagovat | závadný

    Ja krúpy namáčam, podobne ako strukoviny, a potom sú uvarené raz dva. Namáčam asi tak 3-4 hodiny.

  4. Jarka   12.02.2007 | 15:00 | reagovat | závadný

    Jak dlouho vařit kroupy v papiňáku, jaké množství a kolik vody? Nikdy jsem je nevařila, ale ráda vyzkouším. Děkuji

  5. Světlana   30.01.2007 | 19:59 | reagovat | závadný

    Pohanka není špatná, ale jde pak o jiné jídlo....:-) Tahle polévka je nejlepší s velými kroupami

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web