Pstruh s mandlemi

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks pstruh
    • 1
      špetka sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • citronová šťáva
    • rostlinný olej
    • 50
      g máslo
    • 80
      g mandle
    • petržel
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozmrazené pstruhy osolíme, opepříme, obalíme v mouce, pokapeme citronovou šťávou a na oleji po obou stranách opékáme doměkka. Oloupané mandle rozsekáme nahrubo a na másle dozlatova osmahneme.
2
Upečené pstruhy rozdělíme na talíře a posypeme mandlemi. Z pánve slijeme olej, přidáme máslo, ve kterém jsme osmahly mandle a nalijeme na pstruhy. Zdobíme petrželkou a dílkem citronu.
3
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a zeleninový salát.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    19. 3. 2006 16:23

    Pstruh na mandliak je jednoducho super jedlo, velmi ho mam rada. Dakujem za recept

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    27. 2. 2006 10:59

    Jednoduché,rychlé a přitom sváteční a velmi dobré jídlo.Dávám za 1.

  • Ivo Loyda
    Ivo Loyda |

    19. 9. 2005 14:53

    Místo sekaných mandlí lze se stejným pracovním postupem použít mandlových plátků (strouhané mandle), které koupime hotové. Dosáhneme zase jiného vzhledu hotového pokrmu.