Presto italiano

Snadné
Ingredience
Ledový salát  
Čínské zelí  
Hlávkový salát  
Rucola  
Hrášek 250 g
Cibule 2 ks
Citron  
Artyčoky 2 ks
Parmazán 40 g
Olivový olej 4 lžíce
Bílé víno 4 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Nejprve odřízneme stopky artyčoků (asi tak 3 cm od spodní části), okrájíme tuhé vnější listy, dokud se nedostaneme na měkkou dužninu, poté hlavu artyčoku rozřízneme na polovinu. Dužninu dáme na 4 minuty vařit do osolené zakapané citronem. Důkladně omyjeme salátové listy a natrháme je. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, čerstvý hrášek, olivový olej, citronovou šťávu a bílé víno. Pečlivě promícháme. Ochutíme solí a čerstvým bílým pepřem. Opět promícháme. Před servírováním posypeme nastrouahným parmazánem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomazánka s koprem Recepty na sýrové dobroty Články z

Komentáře k receptu: Presto italiano

Komentáře

  1. Majka Přidalová   28.05.2007 | 21:00 | reagovat |

    Moc se omlouvám, recept jsem psala zbrkle, informace hned doplním. Artyčoky dáme vařit do osolené vody zakapané citrńem. Až jsou uvařené /asi 4 minuty), vyjmeme je, nasekáme nadrobno nebo nakrájíme a přidáme do směsi z hrášku a cibule a tuto směs lžící klademe do vydlabaných artyčoků.Ještě jednou se omlouvám za nepřesnost. Přeji dobrou chuť :)

  2. František Pazdera   25.05.2007 | 22:51 | reagovat |

    připište prosím, co s těmi artyčoky,děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo? Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web