Presto italiano

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • ledový salát
    • čínské zelí
    • hlávkový salát
    • rucola
    • 250
      g hrášek
    • 2
      ks cibule
    • citron
    • 2
      ks artyčoky
    • 40
      g parmazán
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžíce bílé víno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve odřízneme stopky artyčoků (asi tak 3 cm od spodní části), okrájíme tuhé vnější listy, dokud se nedostaneme na měkkou dužninu, poté hlavu artyčoku rozřízneme na polovinu. Dužninu dáme na 4 minuty vařit do osolené zakapané citronem. Důkladně omyjeme salátové listy a natrháme je. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, čerstvý hrášek, olivový olej, citronovou šťávu a bílé víno. Pečlivě promícháme. Ochutíme solí a čerstvým bílým pepřem. Opět promícháme. Před servírováním posypeme nastrouahným parmazánem.

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    28. 5. 2007 21:00

    Moc se omlouvám, recept jsem psala zbrkle, informace hned doplním. Artyčoky dáme vařit do osolené vody zakapané citrńem. Až jsou uvařené /asi 4 minuty), vyjmeme je, nasekáme nadrobno nebo nakrájíme a přidáme do směsi z hrášku a cibule a tuto směs lžící klademe do vydlabaných artyčoků.Ještě jednou se omlouvám za nepřesnost. Přeji dobrou chuť :)

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    25. 5. 2007 22:51

    připište prosím, co s těmi artyčoky,děkuji