Dietní a přesto výborné rizoto

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kuřecí maso řízek (prsní nebo stehenní)
    • 300
      g rýže
    • 1
      balení mražená zelenina mrkev, hrách, kukuřice, paprika, pórek
    • 3
      ks cibule
    • žampiony
    • drcený kmín
    • paprika - sladká
    • sůl
    • máslo nebo Rama
    • sýr může být i bez něj

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce másla zpěníme cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, koření, zeleninu, podlijeme troškou vody a 5 minut mícháme. Obdělanou směs vložíme do pekáčku, přidáme propláchnutou rýži, vodu (1 díl rýže- 1,5 dílu vody), promícháme a dáme do trouby tak na 30 minut, dokud se voda nevypaří.
2
Hotové možno posypat strouhaným sýrem.
3
Vynikající a zdravé jídlo!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lofas
    lofas |

    23. 4. 2013 12:25

    Toto jídlo není žádná novinka, my ho děláme už kolik let. Fakt je, že je celkem zdravé a chuťově dobré.

  • Cristine51
    Cristine51 |

    30. 5. 2012 15:12

    Mn vypadá to zajímavě :) Brzy to snad vyzkouším :)

  • Dominik Franek
    Dominik Franek |

    4. 3. 2009 13:16

    Jen bych se chtel zeptat, kde tam jsou ty zampiony co jsou v ingrediencich? Davaji se na panev s tim masem a zeleninou nebo do pekace?Dekuji

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    31. 7. 2007 14:25

    Takže jsem toto jídlo udělala na lžičce oliv.oleje,místo hrášku a kukuřice jsem dala cuketu,zasypala strouh.parmezánem,který je dieteticky správný, nebotˇje plný bílkovin.Dietní a dobré není co řešit!!!!Mimochodem rýži jsem použila Basmati.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 7. 2007 18:50

    Venuji se sportovni vyzive, jelikoz kvuli treninku musim jist lehce stravitelna a zdrava jidla.Samozrejme neprichazi v uvahu zadna dieta{ ktere take odsuzuji} jelikoz potrebuji dosti energie. Mohu jen potvrdit, ze rizoto a testoviny jsou nejlepsi jidla, jaka muzeme do jidelnicku zaradit.Nechapu tedy co mely pisatelky na mysli...vzdyt tento recept je sama zelenina, temer zadny tuk...snad aby uvedene suroviny mely 0 kJ :)

  • Míla
    Míla |

    20. 7. 2007 10:35

    Souhlasím s Anonymem a Marií. Pokud chcete hubnout, toto uvedené množství bude pro 6 osob.Pak si spočítejte kalorie. Složení je naprosto výborné, jen bych místo másla použila olivový olej a malé množsví 20% sýra.Nebo žádný. Pak to bude to ještě zdravější.:-)

  • Di
    Di |

    19. 7. 2007 12:31

    Naprosto s Vámi Věrko souhlasím. Důležité je nepřejídat se (!!) a snažit se trochu hýbat. Dáte-li si super dietní stravy pokaždé trojitou porci a pak budete jen sedět před televizí, budete se divit, kde ta kila berete!

  • Marie
    Marie |

    19. 7. 2007 11:57

    Anonyme, vašemu komentáři dávám za 1. Všem doporučuji komentář přečíst a řídit se ním. Tento týden pisatelky, ohledně diety, napadly druhý recept. Nerozumí tomu a jenom filozofují. První recept byl na dělenou stravu od Lenky Kořínkové a potom tento recept, ve kterém je málo tuku.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    19. 7. 2007 10:26

    Di myslím si též, že je zbytečné se zaobírat počítáním kalorií apod. Recept je výborný. Když se nepřejídáte dáváte si porce tak akorát, asi tak 5x denně a k tomu zeleninové salátky a hodně vody a hlavně - důležitý je pohyb a není co řešit. Držet dietu a ještě počítat kalorie a to vše bez pohybu si neumím představit. Když vám zmizí svaly a zarostete tukem a ještě držíte dietu pak zhubnete 2 kila a v konečné fázi vás to přestane bavit tak 5 kilo naberete a elán je v čudu. :-))

  • Di
    Di |

    19. 7. 2007 08:26

    Nedávno jsme četla článek o mamině, která neustále hlídala váhu své krásné dcery, aby nezboubelatěla. V šestnácti jí přivodila mentální anorexii, která může trvale poškodit zdraví. Kdo neviděl člověka, který úzkostlivě dodržuje dietu a hubne hubně, bude asi takhle neustále strašit s jouly a kaloriemi. Rozhodně tím nechci říci, že nadváha je dobrá, ale tohle úzkostlivé hlídání, abych náhodou nesnědl o joul více, mi připadá směšné a hlavně také nebezpečné. Vždyť pak človek ani nemá radost z přirozených věcí, a tím pádem ze života, protože se neustále jenom kontroluje. To je můj názor, ale souhlasit se mnou samozřejmě nemusíte.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 7. 2007 22:04

    Kalorie a Jouly sice nepočítám, ale ve srovnání s recepty plnými másla, sýra a smetany, o tučném masu nemluvě, kterých je tady "neurekom", mi to nijak obzvlášť kalorické nepřijde. Kromě toho mám pocit, že některé zdejší pisatelky chápou slovo "dietní" pouze v souvislosti s hubnutím. V případě snahy o zhubnutí bych asi zvážila, zda pro hubnoucí dietu je vhodné uvedené množství surovin na osobu, ale určitě bych nezpochybňovala složení. Uvědomte si laskavě, že dietou - v případě úsiilí o zdravé stravování, eventuálně v případě určitého onemocnění - může být i omezení příjmu tuků a že cílem ne každé diety je hubnutí. PS.: Autorkou nejsem.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 7. 2007 21:18

    Nina, máte asi zlé tabuľky : kukurica : pre 100 gramov potraviny Energetická hodnota 348 kJ Energetická hodnota 83 kcal Bielkoviny 4 gramov Sacharidy 19 gramov Tuky celkové 2 gramov Glykemický index 70.0 Vláknina 5 gramov Voda 75 gramov hrášok : pre 100 g potraviny : Energetická hodnota 215 kJ Energetická hodnota 51 kcal Bielkoviny 7 gramov Sacharidy 13 gramov Tuky celkové 1 gramov Glykemický index 40.0 Vláknina 8 gramov Voda 79 gramov zdroj : http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energeticke-hodnoty-potravin/hrasok.php

  • Mirek H.
    Mirek H. |

    18. 7. 2007 19:11

    Mně se zdá docela dietní. A pokud někomu připadá jako kalorická bomba, může dát místo kukuřice a hrášku salát a místo rýže.... do rizota? Nevim. Má někdo nějaký nápad?

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    10. 7. 2007 21:52

    Nina: když se podívám na jiné recepty,je toto jídlo opravdu celkem dietní.Nepočítám přesně kalorie,ale ani tučné,mastné se mi moc nezdá a zelenina s rýží snad na škodu až tak nebude :o)

  • Nina Novotna
    Nina Novotna |

    10. 7. 2007 17:41

    teda moc dietni to opravdu neni. kukurice a hráek kazdy 1800 Kj na 100gramů. Rýže cca 1400 Kj na 100gramů

  • Lusinda
    Lusinda |

    11. 6. 2007 14:54

    Jednoduché.dělám také.Jen doporučuji přidat mraženou zeleninu až v polovině dušení rýže.Takto by byla rozvařená.