Autor:

Pomerančová kachna

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kachna 1 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Sůl  
Tymián 1 lžička
Pomeranč 4 ks
Jablka 2 ks
Bobkový list 2 ks
Petrželka
(Hrst)
 
Bílé víno 1 sklenice
Pomerančová kůra
(Štáva)
 
Pomerančová kachna

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou petrželku. Takto připravenou kachnu pečeme ve vyhřáté troubě dočervena. Když je téměř měkká, podlijeme ji vínem. Do šťávy přidáme trochu strouhané pomerančové kůry a šťávy. Kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomerančů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
3+
3.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 5x)
Maso plné bylinek Články z

Komentáře k receptu: Pomerančová kachna

Komentáře

  1. Lenka   09.03.2013 | 10:30 | reagovat | závadný

    Základ na pečení kachny je hodně soli a kmínu. Žádné potírání olejem. Nepečte to ! Každý správný kuchař to ví.

    1. farah.farah   06.06.2013 | 13:21 | reagovat | závadný

      olej je skutečně zbytečný kachna má v sobě tuku víc než dost, ale jistě může existovat úprava kachny bez kmínu v azijské kuchyni se na kachnu teda kmín pokud vím rozhodně vždy nedává, což každý správný kuchař ví. 8-)

  2. Irena   02.02.2013 | 19:34 | reagovat | závadný

    muzete ktem receptum dat teplotu trouby prosim!!!!!Zkusim kachnu na 175 stupnu ,ale nevim jestli je to dost

  3. Kamila Řehková   29.07.2008 | 15:10 | reagovat | závadný

    Kachna je výborná, jako přílohu používám kuskus.

  4. Zdena   13.01.2006 | 20:49 | reagovat | závadný

    Bylo to vynikající, ale mohly byste tam přidat trochu rozinek na bezva chuť a ke konci, šťávičku zahustit strouhaným tvrdým perníkem!

  5. jirina cihakova   21.10.2005 | 9:00 | reagovat | závadný

    super recept - vynikající, na závěr doporučuji přidat do omáčky malou lžičku medu a polit s ním kačenku a jako příloha se osvědčily pečené čtvrtky brambor s kolečky červené a bílé cibule

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web