Pomerančová kachna

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachna
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • 1
      lžička tymián
    • 4
      ks pomeranč
    • 2
      ks jablka
    • 2
      ks bobkový list
    • petrželka (Hrst)
    • 1
      sklenice bílé víno
    • pomerančová kůra (Štáva)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou petrželku. Takto připravenou kachnu pečeme ve vyhřáté troubě dočervena. Když je téměř měkká, podlijeme ji vínem. Do šťávy přidáme trochu strouhané pomerančové kůry a šťávy. Kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomerančů.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • farah.farah
    farah.farah |

    6. 6. 2013 13:21

    olej je skutečně zbytečný kachna má v sobě tuku víc než dost, ale jistě může existovat úprava kachny bez kmínu v azijské kuchyni se na kachnu teda kmín pokud vím rozhodně vždy nedává, což každý správný kuchař ví. 8-)

  • Kosťa Kostič
    Kosťa Kostič |

    19. 3. 2013 11:29

    Rostliný olej? Proti gustu žádný dišputát... Nedělal jsem to a dělat nebudu. Omlouvám se, jen mi to připomíná slova klasikova "...a za stálého míchání vlijeme do záchodu"

  • Lenka
    Lenka |

    9. 3. 2013 10:30

    Základ na pečení kachny je hodně soli a kmínu. Žádné potírání olejem. Nepečte to ! Každý správný kuchař to ví.

  • Irena
    Irena |

    2. 2. 2013 19:34

    muzete ktem receptum dat teplotu trouby prosim!!!!!Zkusim kachnu na 175 stupnu ,ale nevim jestli je to dost

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz |

    22. 11. 2010 19:34

    Opraveno ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    22. 11. 2010 09:50

    lžička tymiánu

  • Kamila Řehková
    Kamila Řehková |

    29. 7. 2008 15:10

    Kachna je výborná, jako přílohu používám kuskus.

  • Mirka Borová
    Mirka Borová |

    29. 1. 2006 12:50

    chutná to odporně lituju toho že jsem to pekla,cela rodina si stěžovala

  • Zdena
    Zdena |

    13. 1. 2006 20:49

    Bylo to vynikající, ale mohly byste tam přidat trochu rozinek na bezva chuť a ke konci, šťávičku zahustit strouhaným tvrdým perníkem!

  • jirina cihakova
    jirina cihakova |

    21. 10. 2005 09:00

    super recept - vynikající, na závěr doporučuji přidat do omáčky malou lžičku medu a polit s ním kačenku a jako příloha se osvědčily pečené čtvrtky brambor s kolečky červené a bílé cibule

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    18. 1. 2005 17:07

    Zvolit můžete dle chuti kari nebo rozinkovou rýži nebo bramborové krokety.

  • Bohunka
    Bohunka |

    13. 1. 2005 16:51

    Co zvolit jako přílohu?