Autor:

Lukášova pomerančová bábovka

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 220 g
Solamyl (bramborový škrob) 30 g
Vejce 3 ks
Máslo 120 g
Cukr 100 g
Pomerančová marmeláda
vrchovate
3 lžíce
Pomerančová šťáva
2-3 pomerance
130 ml
Hořká čokoláda
nakrajena na vetsi kousky
100 g
Prášek do pečiva
1 baleni
 
Pomerančová kůra
z 1 pomerance a 1 citronu
 
Lukášova pomerančová bábovka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, na dno formy poklademe kousky čokolády (zhruba 50 g). Změklé máslo vymícháme s cukrem a se žloutky, přimícháme marmeládu a kůru. Postupně přidáváme šťávu z pomerančů a mouku smíchanou se Solamylem a s práškem do pečiva. (Dbáme na to, aby všechny suroviny měly stejnou teplotu.) Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků a kousky čokolády.
Upečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, po 15 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme dalších 35 - 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Lukášova pomerančová bábovka

Komentáře

  1. Chaberova   16.09.2011 | 10:30 | reagovat |

    dobra byla ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web