Autor:

Polštářky s jablkovým kompotem

Střední
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Droždí 20 g
Smetana ke šlehání 300 ml
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Jablka 500 g
Cukr 175 g
Olej  
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme 50 g cukru a 50 ml vody a dusíme asi 15 minut. Necháme vychladnout. Mouku smícháme se zbytkem cukru, přidáme vejce a žloutek, špetku soli a v 100 ml smetany rozmíchané droždí. Vypracujeme těsto a necháme 30 minut kynout. Potom těsto znovu promísíme, vyválíme půl cm silné a rádýkem nakrájíme na čtverce 4×4 cm. Ve vyšší vrstvě oleje smažíme čtverce (nejlépe ve fritéze) a necháme je okapat. Ještě teplé posypeme práškovým cukrem. Zbylou smetanu vyšleháme, promícháme s jablkovým kompotem. Polštářky podáváme teplé s jablky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Zelené thajské kari s kuřetem Kapusta? Vezměte ji na milost! Články z

Komentáře k receptu: Polštářky s jablkovým kompotem

Komentáře

  1. Di   14.02.2006 | 8:18 | reagovat | závadný

    Slovanské jazyky jsou opravbdu nesmírně bohaté. Ve které jiné řeči by měly tak libozvučné výrazy?

  2. Tereza Jarčušková   14.02.2006 | 6:40 | reagovat | závadný

    Som rada Di, že vám chutilo. A pridám ešte jeden názov, to rozhabarkovanie habarkou sa v šarišskom nárečí povie "rozšprudľovac s mutevku": )))

  3. Di   13.02.2006 | 16:51 | reagovat | závadný

    Přešla jsem od teoretických řečí k praxi a recept vyzkoušela v praxi. Aj klinček som tam dala (je to dobre, hej?) S těstem se moc dobře pracovalo, vše bylo rychle hotové. Polštářky vůbec nebyly mastné a chutnaly i druhý den samotné (trochu mi připomínají boží milosti, ale jsou právě méně mastné, což mi vyhovuje). Kompotová směs nebyla špatná, ale naše jablka jsou dost sladká, takže si myslím, že kyselejší by přidala moučníku na pikantnosti. Můj muž zase doporučoval kysanou smetanu. V každém případě moc nezbylo, jen ty tři polštářky (u mě to byly trojúhelníčky), které jsem právě dorazila.

  4. eviku   10.02.2006 | 23:16 | reagovat | závadný

    To nic není, u nás v Brně se říká rozšprudlovat šprudlákem :-)))

  5. Lidka Kábrtová   10.02.2006 | 21:10 | reagovat | závadný

    Terezko, a to nevíte, že u nás v podkrkonoší se říká rozkverlat kverlačkou :-))).

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web