Čoko dort s jablkovým pyré

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na korpus
    • 190
      g hladká mouka
    • 190
      g cukr krystal
    • 3
      ks vejce
    • 75
      ml voda
    • 75
      ml rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce kakao
    • tuk
    • čokoládová poleva na ozdobení
    • lentilky na ozdobení
  • Náplň
    • 4
      ks jablka 3-4 střední
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 100
      ml voda
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 300
      ml mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme žloutky s cukrem a přidáme vodu, olej a rum. Zvlášť v jiné míse důkladně promícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Poté přidáme ke žloutkové směsi, promícháme a vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (prům. 23 cm). Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C 45-50 minut.
2
Po upečení vyklopit, nechat vychladnout a rozkrojit, záleží na každém zda rozkrojí korpus 1x či 2x. Naplnit jabléčným pyré, polít polevou a nazdobit dle vlastní fantazie.
3
Pyré: jablka oloupeme, vyjádříme, nastrouháme a společně s vodou a cukrem dusíme 15 min. Poté přidáme mléko, vanilkový pudink a ještě povaříme do zhoustnutí. Vychladlým pyré plníme korpus.
Zařazení: Moučníky Dorty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katka R.
    Katka R. |

    2. 11. 2014 20:29

    Dobrý den milé kuchařinky, po čase jsem jukla do recenzí na můj recept a ejhle, kromě kladných nacházím i záporné. To by mi zas až tak nevadilo, vždyť co člověk, to jiné chutě. V pohodě...kritiku přijímám. :-[ Ale když si někdo neví rady s polopaticky napsaným návodem, konkrétně na vytvoření pyré, tak to je pak těžké... V postupu je jasně psáno, že se jablka podusí s vodou, cukrem, přidá se mléko a pudink, ... Ano skutečně se přidá sypaný vanilkový pudink v prášku. Omlouvám se, ale při psaní receptu mě fakt nenapadlo, že by si s tím kuchařinka nevěděla rady. Pokud se do dortu pustí další kuchařinky, tak budu jen ráda a přeji úspěšné pečení a dobrou chuť! :-)

  • katule2214
    katule2214 |

    17. 8. 2014 13:38

    Dort byl výborný a lehký. Příště ale udělám dvojitou dávku, abych mohla korpus vícekrát rozříznout. Jinak dávám 1 a doporučuju! lepší než máslové dorty :)

  • Handik
    Handik |

    5. 4. 2013 12:12

    Ohledně přípravy se jedná o jednoduchý dort, který je krásně nadýchaný a moc dobrý. Náplň jsem "vylepšila" tím, že jsem místo mléka dala smetanu na vaření, ale je to kaloričtější ;-)

  • Raduus
    Raduus |

    9. 3. 2013 15:14

    Puding nemá být uvařený ! rozhodně se to tu mělo napsat a je to velká chyba .... vůbec mi to nezhoustlo a musela jsem dělat jinou náplň,korpus se mi skoro vůbec nezvedl a dělala jsem to přesně podle receptu.. nedoporučuji tento recept... :-(

  • Mishel
    Mishel |

    3. 1. 2013 02:23

    Má ten vanilkový puding být uvařený nebo ne ? Děkuji za odpověď :-P

  • íépú
    íépú |

    21. 3. 2012 20:58

    :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X

  • jakub
    jakub |

    21. 3. 2012 20:55

    mnam :-P :-P :-P <3 <3 :-) :-) :-P :-P :-P :-P :-P <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • kettynka
    kettynka |

    5. 6. 2011 09:51

    taky nvm :(

  • Ketty
    Ketty |

    5. 6. 2011 09:48

    Katko R ,,, Vynechala si docela podstatnou informaci... Tohle by se ti jako nemelo stat !! =-O :-X

  • Mirunka
    Mirunka |

    29. 4. 2011 17:24

    moc dobré . akorát by to chtělo lepší nápad na ozdobu .. trochu si s tim vyhrát ! ale jinak dort je skvělej ! už je v troubě,tak snad se povede <:-) ;-)

  • nelušák                     nela
    nelušák nela |

    10. 4. 2011 10:28

    moc dobré :-[ :-) <3 :-*

  • muffii
    muffii |

    4. 4. 2011 17:45

    s tím pyré - přidat vanilkový puding, myslíte jen ten prášek,nebo už uvařený ?

  • andrea
    andrea |

    13. 2. 2011 09:43

    Musí se tam dávat rum ?? nerada bych to potom davala svím detem !!Dekuji za odpoved !!

  • karolína
    karolína |

    29. 1. 2011 12:02

    hm..vipada to fakt dobre ..na valentyna se to bude krasne hodit <3

  • maruška
    maruška |

    23. 1. 2011 13:36

    tenhle dort bude urtite dobry :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • Lenka
    Lenka |

    30. 11. 2010 17:10

    Chtěla bych se zeptat, jestli mohu vynechat rum úplně a nebo místo toho přidat něco jiného? Děkuji předem moc za odpověď.

  • Klára Kvičerová
    Klára Kvičerová |

    28. 8. 2009 14:11

    Tak křehký a jemný dort jsem už neměla tak dlouho. Je nikající a jednoduchý recept. Upekla jsem ho na oslavu zakončení jednoho kurzu a všem spolužákům chutnal a chlapi se oblizovali až za ušima, že to neumí ani jejich maminka - tak to už musí být něco;)

  • Katka R.
    Katka R. |

    25. 10. 2007 15:35

    Omlouvám se za vynechání informace, ano z bílků se vyšlehá sníh a opatrně se vmíchá jako poslední do základ. těsta na korpus.

  • Gábina H
    Gábina H |

    25. 10. 2007 13:32

    Předpokládám, že z bílků se dělá sníh nebo se šlehají celá vejce?