Autor:

Polévka z řepy

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Smetana 200 g
Červená řepa 300 g
Ocet 1 lžíce
Vařená vejce 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Brambory 100 g
Máslo 1 lžíce
Hladká mouka  
Voda 1,5 l
Provensálské koření  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory a řepu nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a řepu s brambory v něm promícháme. Přidáme osolenou vodu a vaříme do změknutí. V mezičase dáme vařit vejce na 10-12 minut.
Smícháme bílý jogurt nebo smetanu s trochou mouky a pomalu přimícháme do uvařené řepy. Dochutíme octem a pepřem, popřípadě provensálským kořením.
Vejce nakrájíme na kostičky nebo na čtvrtky podle uvážení a přidáme do polévky. Povaříme ještě 5 minut a je hotovo.

Pozn.: Řepu je třeba hodně osolit, sama o sobě je trochu mdlá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Houby na talíři Články z

Komentáře k receptu: Polévka z řepy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web