Polévka játrová-mletá

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g játra -vepřová,telecí...
    • 60
      g sádlo nebo olej
    • 150
      g kořenová zelenina -mrkev,celer,petržel
    • 1
      ks cibule
    • rohlík : 2-3 ks
    • sůl
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • voda cca 2 litry
    • zelená nať -nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu pokrájíme na nudličky,rohlíky na kolečka a játra na plátky.Na rozpáleném tuku opečeme nejdřív játra,pak je vyjmeme stranou.Na tuku osmažíme kořenovou zeleninu s cibulí dorůžova(též vyjmeme) a nakonec rohlíky-dokřupava.Játra,zeleninu i rohlíky umeleme na masovém strojku,zalijeme vodou,osolíme a vaříme asi půl hodiny.Do vroucí polévky nalijeme žloutek rozmíchaný v mléce,okořeníme hrstí zelené natě(petržel,pažitka) a podáváme.
2
*Babiččin recept :-))
Zařazení: Maso Polévky Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.