Autor:

Pohlreichova pórková polévka

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Máslo 40 g
Pórek 300 g
Polohrubá mouka 80 g
Bílé víno 2 lžíce
Mořská sůl 1,5 špetka
Pepř mletý 1/2 špetka
Muškátový oříšek 1/2 špetka
Sýr
strouhaný
80 g
Hovězí vývar
nebo bujon
1 l

Postup přípravy:

Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem.

Na dno talíře dáme trochu strouhaného sýra a přelijeme horkou polévkou. Můžeme doplnit osmaženými kostičkami chleba.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Pohlreichova pórková polévka

Komentáře

  1. Tereza   19.06.2016 | 13:51 | reagovat |

    I když je od Pohlraicha, na zadek jsme si z ní nesedli. Průměrná až podprůměrná. To víno taky vůbec nevím k čemu bylo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web