Autor:

Pohankové langoše

Střední
Ingredience
Sušené droždí 1 balíček
Cukr 1 lžíce
Polohrubá mouka 70 g
Pohanková mouka 500 g
Sůl 1 lžička
Med 2 lžíce
Jedlá soda 1/4 lžička
Vlažná voda
celkem
1/2 l
Mléko
svařené
1/2 l
Rostlinný tuk
rozpuštěný
60 ml
Vejce
a tuk na smažení
1 ks

Postup přípravy:

V 60 ml vody rozpustíme droždí. Smícháme mléko a cukr se zbylou vodou a necháme trochu zchladit před přidáním kvasnic. Smícháme všechny suché ingredience v míse, utvoříme dolík a nalijeme do něho tekutou směs. Zamícháme do hladka, vypracujeme těsto a necháme ho přikryté odpočívat a kynout cca 4 hodiny.

Nakynuté těsto zplaskneme a zamícháme do něho směs medu, rozehřátého tuku, jedlé sody a vejce. Dobře zpracujeme a tvoříme tlusté placičky, které smažíme v horkém tuku a pak osušíme papírovým obrouskem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Pohankové langoše

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web