Pohankové langoše

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 500
      g pohanková mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce med
    • 0,3
      lžička jedlá soda
    • 0,5
      l vlažná voda celkem
    • 0,5
      l mléko svařené
    • 60
      ml rostlinný tuk rozpuštěný
    • 1
      ks vejce a tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V 60 ml vody rozpustíme droždí. Smícháme mléko a cukr se zbylou vodou a necháme trochu zchladit před přidáním kvasnic. Smícháme všechny suché ingredience v míse, utvoříme dolík a nalijeme do něho tekutou směs. Zamícháme do hladka, vypracujeme těsto a necháme ho přikryté odpočívat a kynout cca 4 hodiny.
2
Nakynuté těsto zplaskneme a zamícháme do něho směs medu, rozehřátého tuku, jedlé sody a vejce. Dobře zpracujeme a tvoříme tlusté placičky, které smažíme v horkém tuku a pak osušíme papírovým obrouskem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.