Autor:

Pohankové langoše

Střední
Ingredience
Sušené droždí 1 balíček
Cukr 1 lžíce
Polohrubá mouka 70 g
Pohanková mouka 500 g
Sůl 1 lžička
Med 2 lžíce
Jedlá soda 1/4 lžička
Vlažná voda
celkem
1/2 l
Mléko
svařené
1/2 l
Rostlinný tuk
rozpuštěný
60 ml
Vejce
a tuk na smažení
1 ks

Postup přípravy:

V 60 ml vody rozpustíme droždí. Smícháme mléko a cukr se zbylou vodou a necháme trochu zchladit před přidáním kvasnic. Smícháme všechny suché ingredience v míse, utvoříme dolík a nalijeme do něho tekutou směs. Zamícháme do hladka, vypracujeme těsto a necháme ho přikryté odpočívat a kynout cca 4 hodiny.

Nakynuté těsto zplaskneme a zamícháme do něho směs medu, rozehřátého tuku, jedlé sody a vejce. Dobře zpracujeme a tvoříme tlusté placičky, které smažíme v horkém tuku a pak osušíme papírovým obrouskem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Pohankové langoše

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl! Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web