Autor:

Plněný patison s telecím masem

Střední
Ingredience
Mleté maso - telecí 500 g
Patizony 1 ks
Cibule 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Koriandr 1 špetka
Provensálské koření 1 lžička
Bílé víno 1 dl
Olivový olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Maso osolíme, opepříme, okořeníme provensálskými bylinkami a smícháme s osmaženou cibulkou. Patisonu odkrojíme vršek, vydlabeme dužinu, nakrájíme na drobno a podusíme ji na oleji. Vmícháme dužinu do masa (můžeme si část nechat stranou pro jinou úpravu). Vnitřek patisonu vysypeme solí, pokapeme olivovým olejem a vyplníme mletým masem. Podlijeme a dáme péct do trouby.

V druhé polovině pečení podlijeme bílým vínem, do kterého nasypeme provensálské bylinky.

Podáváme s brambory a dobrým suchým bílým vínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Plněný patison s telecím masem

Komentáře

  1. Jaroslava Li   16.02.2007 | 11:59 | reagovat |

    Paní Hano, jak dlouho a při jaké teplotě plněný patizon pečete?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web