Autor:

Plněný patison s telecím masem

Střední
Ingredience
Mleté maso - telecí 500 g
Patizony 1 ks
Cibule 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Koriandr 1 špetka
Provensálské koření 1 lžička
Bílé víno 1 dl
Olivový olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Maso osolíme, opepříme, okořeníme provensálskými bylinkami a smícháme s osmaženou cibulkou. Patisonu odkrojíme vršek, vydlabeme dužinu, nakrájíme na drobno a podusíme ji na oleji. Vmícháme dužinu do masa (můžeme si část nechat stranou pro jinou úpravu). Vnitřek patisonu vysypeme solí, pokapeme olivovým olejem a vyplníme mletým masem. Podlijeme a dáme péct do trouby.

V druhé polovině pečení podlijeme bílým vínem, do kterého nasypeme provensálské bylinky.

Podáváme s brambory a dobrým suchým bílým vínem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vepřová panenka s houbami a jablky Večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Plněný patison s telecím masem

Komentáře

  1. Jaroslava Li   16.02.2007 | 11:59 | reagovat |

    Paní Hano, jak dlouho a při jaké teplotě plněný patizon pečete?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem 8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web