Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
5
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - telecí
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 80
      g máslo
    • 80
      g hladká mouka
    • 500
      ml mléko cca
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks cibule
    • drcený kmín
    • 500
      g kysané zelí
    • cukr krupice dle chuti
    • 12
      plátek lasagne cca
    • 2
      ks rajčata
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mleté telecí (kuřecí, vepřové nebo hovězí) maso, které osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou a odstavíme. Pokud je příliš suché, přilijeme trochu vývaru.
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou dobře rozmícháme s mlékem (dle hustoty), ochutíme solí a pepřem a bešamel povaříme, nakonec do něj vmícháme smetanu a odstavíme.
3
V kastrolu na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli s trochou kmínu (není nutný), přidáme okapané zelí, špetku soli a trochu cukru a necháme cca 10 minut podusit pod pokličkou. Případně ještě dosladíme.
4
Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu bešamelu, na něj rozložíme několik plátků lasagní, přidáme část orestovaného masa, část dušeného zelí, bešamel...
5
Vše opakujeme do spotřebování ingrediencí. Navrch rozložíme plátky rajčat a posypeme sýrem. Zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 30 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 10 minut.

Komentáře k receptu

  • Jana Moučková
    Jana Moučková |

    20. 1. 2016 08:25

    Vynikající i bez rajčat, ty mi nemusíme.