Autor:

Piškotová roláda univerzální

Střední
Porce: 3
Ingredience
Vejce 3 ks
Hladká mouka 60 g
Moučkový cukr 60 g
Olej
(pokud nechcete dělat roládu, ale jen piškot, olej nedávejte)
1 lžíce
Piškotová roláda univerzální

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Moučníky, Sladké

Pozn.: Na velký plech je lepší použít 4 vejce, 80 g mouky a 80 cukru.

Vejce rozmixujte s cukrem a pak postupně přidávete mouku. Roztáhněte na plech, kde máte pečící papír a upečte do lehkého zrůžovění. Roládu po vytáhnutí z pece srolujte i s papírem a po vychladnutí stáhněte z papíru a můžete plnit.

1. čokoládová: už do těsta přidejte 2 lžíce kakaa a pak naplňte čokoládovým krémem z prášku, potřete i povrch rolády a celou obalte v nastrouhané čokoládě.
2. kokosová: vanilkový krém z prášku udělejte podle návodu a obalte v kokosu.
3. marcipánová: roládu naplňte nějakým světlým krémem - ne moc sladkým a udělejte si marcipánovou směs: na 1 lžíci cukru, 2 lžíce sunaru (sušeného mléka), pár kapek mandlového aroma a trošičku vlažné vody. Rozválejte - můžete navlhčit rukou nebo pocukrovat váleček a roládu zabalte.
4. marmeládová: potřete marmeládou, srolujte a pocukrujte.
5. tvarohová: tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou nebo s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a ozdobte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 35 x
2
3.89 35 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 35x)
Kari dresink Lahodné domácí dipy ke grilovanému masu nebo zelenině Články z

Komentáře k receptu: Piškotová roláda univerzální

Komentáře

  1. Verča   16.08.2016 | 12:27 | reagovat | závadný

    Nevím co dělám špatně, ale 2x jsem tento recept zkoušela a2x se nezdařil. těsto bylo takove gumové jak žvýkačka a když jsem ho nechala dýl tak zase ztvrdlo a bylo křupavé. poradíte někdo ?

  2. lucie.satavova@seznam.cz   11.07.2016 | 10:02 | reagovat | závadný

    chtěla bych se jen zeptat nepíšete na kolik stupní má být trouba děkuji

    1. bara   29.09.2016 | 10:06 | reagovat | závadný

      Na 170 stupňů do vyhřáté trouby. Mám podobný recept od známé. Dává místo hladké mouky polohrubou, nejdříve ušlehá bílky s trouškou cukru, potom do této hmoty zašlehává postupně žloutek, mouku, cukr a pokračuje dalším žloutkem atd. Plech vyloží pečícím papírem. Vlije piškotovou hmotu na pečící papír - vymazaný máslem a poprášeným strouhankou a vloží do předem vyhřáté trouby a peče na 170 stupňů. Ten fígl je právě výše stupně, při kterém se piškot peče. Po zrůžovění piškotu vyndá z trouby, přenese ještě teplý, ne horký na vlhkou utěrku a zatočí. Nechá vychladnout. Potom potře piškot zavařeninou a našlehanou šlehačkou. Mohou se použít i 2, na povrch. Ale stačí úplně jedna a vršek buď posypat kakaem, smichaným s cukrem, nebo fantazii se meze nekladou. Výsledek skvělý, hlavně díky té např. višňové zavařenině. bara

  3. David   03.05.2016 | 0:21 | reagovat | závadný

    Vazene damy, musim rict ze me uz dlouho tak nic nepobavilo jak vase komentare. Vazene damy tento recept se zdal byt jednoduchy a jednoduchy je. Je naprosto vynikajici. Verim ze nejsem sam ale spousta dalsich dam musi se mnou souhlasit ze na tomto neni co zkazit. Kdyz nekdo pouzije trocha toho rozumu musi mu byt jasne jak se testo bude chovat. Nejvic me pobavila pani pod pseudonymem AnnieCrossa jine ktere se zlobi ze jim to nevyslo. Vazene damy recepty se maji dodrzovat at se vam to libi nebo ne. Pokud chcete varit podle sebe nectete recepty. kdyby jste to udelaly jak je popsano musi vam to vyjit i kdyby jste se sebevic snazili o opak. Tento recept je jednoduchy ze ho zvladne i dite. ...bohuzel tvrdohlava nezpokojena dama asi ne ;-) ;-) :-) :-)

    VYNIKAJICI RECEPT !!!!!!!!!!!!!!

  4. loudovka   01.04.2016 | 10:00 | reagovat | závadný

    Vynikající recept bez pracného šlehání bílků. Roláda je krásně nadýchaná, neláme se, nedrobí, prosté nádhera. Dávám bodík :)

  5. loudovka   01.04.2016 | 9:56 | reagovat | závadný

    perfektní recept bez pracného šlehání bílků.. roláda je nádherně nadýchaná, nepraská a je vynikající :) dávám bodík :) :-) :-\ :-\

1 2 3 4 ... 6 ... 10 ... 15 ... 19 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web