Autor:

Piškotová roláda univerzální

Střední
Porce: 3
Ingredience
Vejce 3 ks
Hladká mouka 60 g
Moučkový cukr 60 g
Olej
(pokud nechcete dělat roládu, ale jen piškot, olej nedávejte)
1 lžíce
Piškotová roláda univerzální

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Moučníky, Sladké

Pozn.: Na velký plech je lepší použít 4 vejce, 80 g mouky a 80 cukru.

Vejce rozmixujte s cukrem a pak postupně přidávete mouku. Roztáhněte na plech, kde máte pečící papír a upečte do lehkého zrůžovění. Roládu po vytáhnutí z pece srolujte i s papírem a po vychladnutí stáhněte z papíru a můžete plnit.

1. čokoládová: už do těsta přidejte 2 lžíce kakaa a pak naplňte čokoládovým krémem z prášku, potřete i povrch rolády a celou obalte v nastrouhané čokoládě.
2. kokosová: vanilkový krém z prášku udělejte podle návodu a obalte v kokosu.
3. marcipánová: roládu naplňte nějakým světlým krémem - ne moc sladkým a udělejte si marcipánovou směs: na 1 lžíci cukru, 2 lžíce sunaru (sušeného mléka), pár kapek mandlového aroma a trošičku vlažné vody. Rozválejte - můžete navlhčit rukou nebo pocukrovat váleček a roládu zabalte.
4. marmeládová: potřete marmeládou, srolujte a pocukrujte.
5. tvarohová: tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou nebo s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a ozdobte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
2
3.88 25 5 1
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Piškotová roláda univerzální

Komentáře

  1. Blanka   13.03.2017 | 14:53 | reagovat |

    Recept dobrý,pro nezkušené kuchařky přidávám raduNedávejte na zbytečně velký plech,aby Rolanda nebyla opravdu vysušená.Hlídám troubu a jak jde trošku dozlatova okamžitě vyndavám

  2. Romana   28.02.2017 | 11:59 | reagovat |

    Rolada dobrá přidat kypřící prášek a je nadýchaná

  3. Niskushka   08.01.2017 | 17:37 | reagovat |

    Taky nevím co děláš špatně, vyšla mi z toho na krajích vysušená vaječná buničina. :/ Dělala jsem vše dle receptu. :-(

  4. Verča   16.08.2016 | 12:27 | reagovat |

    Nevím co dělám špatně, ale 2x jsem tento recept zkoušela a2x se nezdařil. těsto bylo takove gumové jak žvýkačka a když jsem ho nechala dýl tak zase ztvrdlo a bylo křupavé. poradíte někdo ?

    1. pogiholka@seznam.cz   17.02.2017 | 13:55 | reagovat |

      Podle mě chybí kypřicí prášek

  5. lucie.satavova@seznam.cz   11.07.2016 | 10:02 | reagovat |

    chtěla bych se jen zeptat nepíšete na kolik stupní má být trouba děkuji

    1. bara   29.09.2016 | 10:06 | reagovat |

      Na 170 stupňů do vyhřáté trouby. Mám podobný recept od známé. Dává místo hladké mouky polohrubou, nejdříve ušlehá bílky s trouškou cukru, potom do této hmoty zašlehává postupně žloutek, mouku, cukr a pokračuje dalším žloutkem atd. Plech vyloží pečícím papírem. Vlije piškotovou hmotu na pečící papír - vymazaný máslem a poprášeným strouhankou a vloží do předem vyhřáté trouby a peče na 170 stupňů. Ten fígl je právě výše stupně, při kterém se piškot peče. Po zrůžovění piškotu vyndá z trouby, přenese ještě teplý, ne horký na vlhkou utěrku a zatočí. Nechá vychladnout. Potom potře piškot zavařeninou a našlehanou šlehačkou. Mohou se použít i 2, na povrch. Ale stačí úplně jedna a vršek buď posypat kakaem, smichaným s cukrem, nebo fantazii se meze nekladou. Výsledek skvělý, hlavně díky té např. višňové zavařenině. bara

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 15 ... 20 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web