Piškotová roláda univerzální

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce olej (pokud nechcete dělat roládu, ale jen piškot, olej nedávejte)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
//**Pozn.:** Na velký plech je lepší použít 4 vejce, 80 g mouky a 80 cukru.//
2
Vejce rozmixujte s cukrem a pak postupně přidávete mouku. Roztáhněte na plech, kde máte pečící papír a upečte do lehkého zrůžovění. Roládu po vytáhnutí z pece srolujte i s papírem a po vychladnutí stáhněte z papíru a můžete plnit.
3
**1. čokoládová:** už do těsta přidejte 2 lžíce kakaa a pak naplňte čokoládovým krémem z prášku, potřete i povrch rolády a celou obalte v nastrouhané čokoládě.
4
**2. kokosová:** vanilkový krém z prášku udělejte podle návodu a obalte v kokosu.
5
**3. marcipánová:** roládu naplňte nějakým světlým krémem - ne moc sladkým a udělejte si marcipánovou směs: na 1 lžíci cukru, 2 lžíce sunaru (sušeného mléka), pár kapek mandlového aroma a trošičku vlažné vody. Rozválejte - můžete navlhčit rukou nebo pocukrovat váleček a roládu zabalte.
6
**4. marmeládová:** potřete marmeládou, srolujte a pocukrujte.
7
**5. tvarohová:** tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou nebo s ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a ozdobte.
Zařazení: Pokrmy Moučníky Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    13. 3. 2017 14:53

    Recept dobrý,pro nezkušené kuchařky přidávám raduNedávejte na zbytečně velký plech,aby Rolanda nebyla opravdu vysušená.Hlídám troubu a jak jde trošku dozlatova okamžitě vyndavám

  • Romana
    Romana |

    28. 2. 2017 11:59

    Rolada dobrá přidat kypřící prášek a je nadýchaná

  • pogiholka@seznam.cz
    pogiholka@seznam.cz |

    17. 2. 2017 13:55

    Podle mě chybí kypřicí prášek

  • Niskushka
    Niskushka |

    8. 1. 2017 17:37

    Taky nevím co děláš špatně, vyšla mi z toho na krajích vysušená vaječná buničina. :/ Dělala jsem vše dle receptu. :-(

  • jarča
    jarča |

    18. 12. 2016 16:17

    Dávám za pravdu paní co napsala že to byla guma.Dnes jsem to zkusila udělat a šlo to slepicím prostě hnus.

  • bara
    bara |

    29. 9. 2016 10:06

    Na 170 stupňů do vyhřáté trouby. Mám podobný recept od známé. Dává místo hladké mouky polohrubou, nejdříve ušlehá bílky s trouškou cukru, potom do této hmoty zašlehává postupně žloutek, mouku, cukr a pokračuje dalším žloutkem atd. Plech vyloží pečícím papírem. Vlije piškotovou hmotu na pečící papír - vymazaný máslem a poprášeným strouhankou a vloží do předem vyhřáté trouby a peče na 170 stupňů. Ten fígl je právě výše stupně, při kterém se piškot peče. Po zrůžovění piškotu vyndá z trouby, přenese ještě teplý, ne horký na vlhkou utěrku a zatočí. Nechá vychladnout. Potom potře piškot zavařeninou a našlehanou šlehačkou. Mohou se použít i 2, na povrch. Ale stačí úplně jedna a vršek buď posypat kakaem, smichaným s cukrem, nebo fantazii se meze nekladou. Výsledek skvělý, hlavně díky té např. višňové zavařenině. bara

  • Verča
    Verča |

    16. 8. 2016 12:27

    Nevím co dělám špatně, ale 2x jsem tento recept zkoušela a2x se nezdařil. těsto bylo takove gumové jak žvýkačka a když jsem ho nechala dýl tak zase ztvrdlo a bylo křupavé. poradíte někdo ?

  • lucie.satavova@seznam.cz
    lucie.satavova@seznam.cz |

    11. 7. 2016 10:02

    chtěla bych se jen zeptat nepíšete na kolik stupní má být trouba děkuji

  • David
    David |

    3. 5. 2016 00:21

    Vazene damy, musim rict ze me uz dlouho tak nic nepobavilo jak vase komentare. Vazene damy tento recept se zdal byt jednoduchy a jednoduchy je. Je naprosto vynikajici. Verim ze nejsem sam ale spousta dalsich dam musi se mnou souhlasit ze na tomto neni co zkazit. Kdyz nekdo pouzije trocha toho rozumu musi mu byt jasne jak se testo bude chovat. Nejvic me pobavila pani pod pseudonymem AnnieCrossa jine ktere se zlobi ze jim to nevyslo. Vazene damy recepty se maji dodrzovat at se vam to libi nebo ne. Pokud chcete varit podle sebe nectete recepty. kdyby jste to udelaly jak je popsano musi vam to vyjit i kdyby jste se sebevic snazili o opak. Tento recept je jednoduchy ze ho zvladne i dite. ...bohuzel tvrdohlava nezpokojena dama asi ne ;-) ;-) :-) :-) VYNIKAJICI RECEPT !!!!!!!!!!!!!!

  • loudovka
    loudovka |

    1. 4. 2016 10:00

    Vynikající recept bez pracného šlehání bílků. Roláda je krásně nadýchaná, neláme se, nedrobí, prosté nádhera. Dávám bodík :)

  • loudovka
    loudovka |

    1. 4. 2016 09:56

    perfektní recept bez pracného šlehání bílků.. roláda je nádherně nadýchaná, nepraská a je vynikající :) dávám bodík :) :-) :-\ :-\

  • básnička
    básnička |

    9. 3. 2016 16:28

    Tenhle recept už dělám léta a vždycky se povede, nikdy žádná tvrdá placka. Tuto roládu zvládne i můj syn, takže ty nepovedené placky nejsou receptem...

  • AnnieCross
    AnnieCross |

    7. 3. 2016 22:44

    Tak kvůli tomuhle receptu jsem si i založila účet, abych ho mohla okomentovat :D fakt mě naštvalo, že mi z toho jako spoustě dalším vznikla placka - recept je napsán vážně mizerně (není napsáno, kdy dát olej a "Vejce rozmixujte s cukrem" vážně nechápu jako "vyšlehejte z bílků sníh" - a opravdu to nebylo kvůli lenosti, jak někdo psal :D pro příště alespoň vím, že se mám jako vždy držet ověřených receptů z Apetitu..

  • AnnieCross
    AnnieCross |

    7. 3. 2016 22:44

    Tak kvůli tomuhle receptu jsem si i založila účet, abych ho mohla okomentovat :D fakt mě naštvalo, že mi z toho jako spoustě dalším vznikla placka - recept je napsán vážně mizerně (není napsáno, kdy dát olej a "Vejce rozmixujte s cukrem" vážně nechápu jako "vyšlehejte z bílků sníh" - a opravdu to nebylo kvůli lenosti, jak někdo psal :D pro příště alespoň vím, že se mám jako vždy držet ověřených receptů z Apetitu..

  • Irena
    Irena |

    24. 1. 2016 20:16

    Teď jsem roládku dopekla a je skvělá, krásně nadýchaná. Děkuji za upozornění od ostatních, že je potřeba vejce (celá!) dlouho šlehat až hmota hodně zhoustne.Vše jsem dělala přesně podle receptu a už nebudu dělat jiný. ;-) Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 180° cca 7 minut.

  • ludmila
    ludmila |

    30. 12. 2015 18:40

    olej se dava jen do dortoveho korpusu co ja teda vim rolada ma byt lehka vlacna a kdyz pridate olej stezkne a to uz je potom hmota na dortovy korpus a ne rolada ale kazdej dela po svym :)

  • zden
    zden |

    14. 8. 2015 14:35

    :-D hnus

  • Žanet
    Žanet |

    3. 6. 2015 19:54

    prosím na kolik stupnu péct a jak dlouho děkuji :-)

  • majda608
    majda608 |

    20. 5. 2015 18:06

    ale snih se nema šlehat je to z celych vajec

  • Eva
    Eva |

    13. 5. 2015 14:14

    Poprvé jsem pekla roládu a povedla se. Těsto nádherně vyskočilo. Teď už jenom počkám až vychladne a dám náplň. :-D <:-)

  • jana
    jana |

    27. 4. 2015 17:53

    Těsto jak beton prostě hnus

  • Nicol
    Nicol |

    26. 4. 2015 14:25

    Sníh jsem naslehala pořádně a stejně je to tuhy. :'(

  • Scully
    Scully |

    26. 4. 2015 14:09

    Perfektní, je to opravdu z celých vajec, žádné šlehání sněhu ... :-))

  • Jana
    Jana |

    22. 4. 2015 19:04

    U tohoto postupu je důležité šlehat DLOUHO (doběla), pak se povede.

  • Sheilla
    Sheilla |

    18. 4. 2015 11:43

    udělala jsem ji a je bez chyby,z 5 vajec a 100g pol.mouky a cukru,půl prášku so pečiva a citr.kůra ,lžíce oleje ...nemusí se dělat sníh,je rychlá..super!!! ;-)

  • Martina
    Martina |

    19. 3. 2015 13:42

    No tak těsto letí do koše. Nejsem žádná kuchtička a tak ani já jsem z receptu mezi řádky nevyčetla, že má být sníh. Tohle mě vždy trošku naštve. Jednou si nepřečtu rekce na recept a jídlo jde do.....

  • Jana
    Jana |

    19. 3. 2015 08:42

    Bohužel jsem z textu nepochopila že to má být sníh a pak přidávat mouku. Rozšlehala jsem vejce s cukrem pouze do hladka a není z toho nic. Je významový rozdíl mezi rozmixovat a vyšlehat

  • Jana
    Jana |

    19. 3. 2015 08:38

    Bohužel jsem z textu nepochopila že to má být sníh a pak přidávat mouku. Rozšlehala jsem vejce s cukrem pouze do hladka a není z toho nic.

  • Evka
    Evka |

    16. 3. 2015 20:50

    Rolada vysla vyborne, delala jsem ji podle receptu, az na mouku, pouzila jsem polohrubou. Vubec se nezlamala, sla krasne zavinout. Mazala jsem ji jen merunkovou marmeladou. Byla vyborna.

  • Jana
    Jana |

    1. 3. 2015 17:53

    Tak jsem po letech učinila pokus o roládu - nikdy dřív se mi nepovedla... podle tohoto receptu se povedla. Dokonce jsem zaexperimentovala a hladkou mouku jsem namíchala s mandlovou.... světlá se mi sice protrhla, ale v místě, které je zarolované, kakaová verze je perfektní... O:-) <:-)

  • Markéta
    Markéta |

    17. 2. 2015 20:19

    Vyzkoušela jsem a povedla se. Dělala jsem přesně podle receptu a nevyšla mi žádná tvrdá placka, jak tu někdo píše.

  • Kačka
    Kačka |

    20. 12. 2014 21:24

    Dnes jsem roládu zkoušela,recept je super a jednoduchý.Pekla jsem na pečícím papíře na velký plech a nic se nepřilepilo.Pi upečení jsem plech obtátila na utěrku,sundala pečící papír a roládu zarolovala.První roláda,která mi nepraskala,jsem spokojená.Vejce musíte s cukrem pořádně vyšlehat a pak přidat mouku,těsto je sice tenké,ale na roládu ideální.

  • Dáša
    Dáša |

    15. 11. 2014 21:33

    Je skvělá, nadýchaná a měkoučká!! Dávám jedničku s hvězdičkou a recept si ukládám :) A těm co tu ofrňují: Jestli máte placku, tak jste byly líné pořádně vyšlehat vejce! Musí být do tuhé pěny, nikde nic neteče!!! A o stupních ani době netřeba mluvit. Pekla jsem dvě po sobě jednu na 220 a druhou na 170 a obě se povedly. Je to hlavně o těch vejcích.

  • vlad
    vlad |

    13. 11. 2014 19:38

    Verte, ze viac je luto mne Vas, pokial neviete upiect jednoduchu roladu 8-) mne sa podarila a to mám plynovú rúru (tj. pečie iba zo spodu)....je mäkka, nadychana....este nikdy sa mi nepodarilo upiect take tenucke a makkucke cesto....az teraz vdaka tomuto receptu.....chce to len vediet upiect piskotu (najprv sneh-pridat cukor-potom pridat zltka a potom muku a olej = vsetko s mixerom).....tos dokym si nekupite mixer asi taketo recepty ani nerobte..... :-\

  • katarina
    katarina |

    25. 9. 2014 21:56

    POZOR! bielka treba vyslahat do snehu ....bez toho amm z toho velku placku!!! dkaujem za "super" recept

  • katarina
    katarina |

    25. 9. 2014 21:52

    POZOR! Tato genialna kucharka tam zabudla napisat ze bielka treba vysôahat do snehu...Takze mam z toho veeelku palacinku! :-) "super" recept

  • Zazu.Molier
    Zazu.Molier |

    31. 8. 2014 21:56

    NEKOMPLETNÍ recept! :-(

  • Natali
    Natali |

    26. 8. 2014 12:30

    Tak jsem dnes upekla 2 rolady a jsou dobre..zvladne to amater :-P

  • ali :)
    ali :) |

    1. 8. 2014 15:38

    na co ten olej ? :-\ :-S

  • Jankaja
    Jankaja |

    27. 6. 2014 16:49

    Pred chvíľou som dokončila piškótovú roládu podľa receptu Gertrúdy a môžem povedať,že je v poriadku.Doteraz som robila bez oleja a tentokrát som skúsila s jednou lyžicou oleja na dvojnásobnú dávku.A nie je to nazaj zložité cesto a celková príprava.Z 3 vajec na veľký plech musí byť naoaj palacinka.Keďže moje vnúčatá obľubujú piškótovú roládu,dosť často ju pečiem a to na zošuchovacom plechu asi 42 x 32 cm zo 6-ich vajec.Šľahám celé vajcia a je jedno,či dám cukor hneď alebo do vyšľahaných.Prášok do pečiva nedávam.Pečiem pri teplote 200°C 6-10 minút.Mne tiež vadí,ak nie je pri recepte uvedená teplota a čas pečenia.Ešte nejaké poznámky,ktoré možno nejakej začiatočníčke uľahčia prácu.Na plech si dávam fóĺiu na pečenie.Obyčajne ju stiahnem po upečení z cesta-cesto aj s fóliou opatrne vyklopím z plechu na pripravenú čistú utierku,stiahnem fóliu a piškótu stočím aj s utierkou.Po vychladnutí rozbalím,natriem plnkou alebo džemom (dnes to bolo mojím doma pripraveným malinovým džemom a ešte s čerstvými malinami)a stočím,ale už bez utierky.Stočenú naplnenú ešte zabalím do utierky aspoň na hodinku,aby sa piškóta lepšie spojila s plnkou a "nerozchádzala sa"..Ale dnes som to skúsila podľa nejakej rady z príspevku-stočila som piškótu aj s fóliou,po vychladnutí som ju roztiahla,naplnila,stočila späť -bez fólie a zabalila do utierky.A tiež to nebolo zlé.Tak skúste,možno druhý pokus bude úspešný.Mne sa obyčajne vydarí nový zákusok,keď ho pečiem prvýkrát a ďalší raz sa mi niečo nevydarí celkom,ako má byť. Asi som toho už dosť popísala.Ešte mimo receptu PRE ADMINA:veľmi zle sa mi tu píše.Pri rýchlejšom prstoklade,a to nie som strojopisec,mi chýba v texte veľmi veľa písmen,takže sa musím vracať k textu a opravovať a zatiaľ mi skoro zjedli celú roládu.

  • Renáta
    Renáta |

    4. 6. 2014 12:38

    vyšla mi z toho placka.... žvýkám ji a říkám si, škoda že recepty nejsou rovnou označené "jen pro zkušené", protože když teď uvažuji nad složením a čtu komentáře, tak je mi jasné, že běžný smrtelník z toho bude mít vždycky jen tuhle placku.... vždyť takhle dělám celestýnské nudle (bez cukru).... chybí mi tu info o tom na kolik stupňů a jak dlouho pečeme, protože přes kouřové sklo trouby se špatně odhaduje, co je dorůžova. podruhé do toho určitě nejdu

  • standa
    standa |

    4. 5. 2014 08:17

    ahoj,musím souhlasit s příspěvkem od "dracul"ze 17.12.2013,...s marmeládou je výborná.Kdo má rád rolády menšího průměru je super.Děvčata,psát tady,že bych přidala prášek do oečiva nebo nejprve vyšlehat sníh,nebo dokonce celé recepty tak to jsme už někde jinde.není to naše první roláda a je výborná, vejce s cukrem jsme nejprve chvilku déle šlehali rušním šlehačem a pak žena pomalu přisipávala mouku nakonec olej,fakt,že na větší plech ji nemůžete rozetřít po celém,taky sme měli obavu,že "nenaskočí",světe div se-povedli se.promiňte mi kterým se to nepovedlo ,ale asi to bude opravdu rukama a kdo chce silné těsto musí si najít jiný racept,a musím jen dodat-vypadá úplně stejně jako na obrázku.Přeji Vám všem krásné pečení.nezlobte se na mě za moji kritiku vy kterým se to nepodařilo(možná to nechte upáct manželem) a paní Gertrudě dáváme "výbornou". :-)

  • Libuše
    Libuše |

    12. 4. 2014 18:21

    Nejhorší recept, jaký jsem kdy přečetla. Zbytečné plýtvání surovinami, autorka receptu asi tuto roládu nikdy nepekla.

  • Sandra
    Sandra |

    16. 2. 2014 18:38

    dNESKA JSEM JI VYZKOUSELA A BYLA TO TOTALNI KATASTROFA :-(

  • lucie
    lucie |

    24. 1. 2014 15:00

    me se nepovedlo..ato jsem slehala ručne..placka desna :/

  • vochomurka
    vochomurka |

    29. 12. 2013 11:16

    a jasne sneh je dôležitý, aby to bolo ľahké a nadýchne. Tomuto receptu dávam 5/podľa školského hodnotenia/

  • vochomurka
    vochomurka |

    29. 12. 2013 11:13

    chýba tam prášok do pečiva, preto sa niektorým spravila placka :-(

  • dracul
    dracul |

    17. 12. 2013 01:31

    s marmeladou super:)

  • Ilona
    Ilona |

    13. 12. 2013 19:07

    Totální katastrofa, letí to do koše. Je to jedna slabá palačinka na plechu, nic víc :( :-(

  • Terez
    Terez |

    10. 11. 2013 16:07

    Roláda je v ledničce a čekám na atuhnutí tvarohové náplně :) Vypadá docela chutně. Je sice pravda, že nevypadá ani zdaleka tak jako na obrázku, těsto není tak úplně načechrané, ale úplná hrůza totaky není :) třeba to příště bude lepší 8-)

  • Mára
    Mára |

    7. 9. 2013 21:17

    tak to je mi vás líto

  • Já
    |

    7. 9. 2013 21:16

    s tím co je na obrázku to nemá nic společného. Výsledek je srolovaná placka s marmeládou. Něco jako palačinka. Fuj tajbl, nikdy víc. Jedinou devizou je doba přípravy. Bez sněhu nebrat. Fuj, fuj, fuj

  • Tereza
    Tereza |

    30. 7. 2013 18:45

    Absolutní propadák. K piškotové roládě to mělo opravdu mělo daleko.

  • klatra
    klatra |

    26. 6. 2013 20:08

    úžasné nic lepšího jsem nikdy nejedla

  • Katka
    Katka |

    13. 6. 2013 06:54

    jasněže rozrolovat,s papírem by nebyla dobrá a odstranit prudkým trhnutím to asi nepujde :-D

  • katuskabeluska
    katuskabeluska |

    13. 6. 2013 00:40

    Prosím o vysvětlení. Několikrát jsem už narazila na "srolujte i s papírem a pak roládu stáhněte" to jako vytáhnu ten papír, nebo ji mám rozrolovat? :-\

  • Flešina
    Flešina |

    3. 6. 2013 20:07

    Základem piškotu je zvlášť šlehaný bílek a zvlášť šlehaný žloutek s cukrem.Ani mně se roláda nepovedla,ač jsem ji tímto základním postupem vyráběla.Chyba neúspěchu není v nás ,ale v špatném receptu.Nikdy nedávám prášek do pečiva,ale v tomto případě,kdy se dává olej,by se měl přidat.Pak to není piškot. Jsem stará škola a takto blbou roládu jsem ještě neudělala.Jako polotuhou palačinku.Vy ,kterým se povedla,neurážejte !Patrně nevíte jak má roláda vypadat.Podobné recepty by se neměly uveřejňovat!

  • Petra
    Petra |

    4. 5. 2013 18:15

    Nepraskla mi dávám za 1,chuťově je moc dobrá,hotová byla raz dva,jen se mi při chladnutí nějak smrskla...tak dumám kde udělali soudruzi z NDR chybu..poradí mi někdo? ;-) O:-)

  • mkcl
    mkcl |

    3. 5. 2013 19:16

    moc dobrý recept,chutná celé rodině :-)

  • Radka
    Radka |

    4. 4. 2013 15:50

    Andreo, máte pravdu. Je výborná a dělala jsem ji tak jak vy. Taky jsem dlouho hledala takovou roládu, která se podaří a bude dobrá. Jestli se někomu nepodařila, bude to asi rukama. ;-)

  • Žabák
    Žabák |

    31. 3. 2013 16:28

    :-$ tam neni napsany... CO SE ŽLOUTY A BÍLKY :-$ bProč? =-O

  • Veronika
    Veronika |

    31. 3. 2013 13:31

    Recept sem zkušala a je fakt dobrý :)jen jsem krom bílku vše šlehala ručně.. :-) je to mňamina :)

  • Helena Uličná Eglová
    Helena Uličná Eglová |

    29. 3. 2013 13:55

    Mala som strach po precitani komentarov,ale mozem odporucit......Podarila sa aj kokosova,aj cokoladova :-*

  • martina
    martina |

    7. 3. 2013 12:05

    ahoj holky ,když můžu poradit recept na klasický piškotový korpus ,podle moji sestry ,která učí cukráry: kolik vajec ,tolik cukru, i mouky , - lžic , + 3 lžíce oleje a jen ten sníh vždy nakonec vmícham dřevěnou vařečkou , korpus je krásně nadýchaný hodně štěstí :)

  • verouš
    verouš |

    5. 3. 2013 17:24

    Hrozný recept!nechápu jak se vam povedl bez sněhu bylo to jak beton!!!

  • Magda
    Magda |

    3. 3. 2013 18:43

    Super recept, moc děkuju :) Dělala jsem tu kakaovou a musím říct, rychlé, snadné a výborné. můžu doporučit. A těm paním, co si tady stěžujou, že se jim nepovedla bych vzkázala, že když máte levé ruce, tak to žádný recept nezachrání

  • alena
    alena |

    30. 1. 2013 22:41

    Ja som olej nadala,ale rolada vysla fakt mini.SKODA...velmi som sa tesila :-S

  • veronika
    veronika |

    20. 1. 2013 10:48

    souhlasim, rolada skoncila v kosi. a to jsem i bilky a zloutky slehala vlast. des :-(

  • Mojča
    Mojča |

    14. 1. 2013 19:32

    Pro čtyřčlennou rodinu je toho opravdu děsně málo ... jinak je ok :) :-)

  • Mojča
    Mojča |

    14. 1. 2013 19:32

    Pro čtyřčlennou rodinu je toho opravdu děsně málo ... jinak je ok :) :-)

  • KDod
    KDod |

    2. 12. 2012 11:15

    Aha tak děkuji za odpověď :-)

  • Jarda
    Jarda |

    2. 12. 2012 10:27

    Nepřidávat prášek a nezapomenout na olej.

  • KDod
    KDod |

    2. 12. 2012 10:07

    A mám přidat ještě kypřící prášek??

  • Miluška
    Miluška |

    24. 11. 2012 22:45

    Souhlas! :-)

  • Miluška
    Miluška |

    24. 11. 2012 22:42

    V mixéru ani náhodou - musíte mechanickou cestou vehnat do koloidního roztoku vzduch - takže metlou...hmotu šleháme. Pokud nebudeme nahřívat či používat rychlošlehací pastu, musíme šlehat bílky a žloutky zvlášť - to je tzv. lehká šlehaná hmota.

  • Miluška
    Miluška |

    24. 11. 2012 22:39

    Takže to nemixujete, ale šleháte. Rozdíl mezi mixování a šleháním je dost zásadní - v mixéru pracují nožové hlavice, ve šlehači metla. Ten recept nestojí za nic - učím odborné předměty cukrářské - něco o tom vím.

  • Markéta
    Markéta |

    30. 9. 2012 13:58

    Jsem cukrářka a náhodou OLEJ roládu zjemní!!! Kuchařko pajaj!!! :-P

  • Pajaj
    Pajaj |

    16. 8. 2012 11:53

    Piškot na roládu by měl být jen z vajec a mouky. V poměru 5 vajec, 5 lžic cukru krystal, 5 lžic polohrubé mouky, přičemž se vyšlehají žloutky s cukrem doběla, pak se přidá po částech sníh z 5 bílků a na závěr opět po částech "zabalím" 5 lžic mouky. . .Tento poměr je na klasický plech do trouby. Žádný olej do piškotu na roládu nepatří, kuchařky! 8-)

  • Andrea
    Andrea |

    22. 7. 2012 10:36

    Po prečítaní si všetkých príspevkov, som bola troška odradená niektorými komentármi, ale kedže všetko najprv sama vyskúšam a až potom si spravím na vec vlastný názor, rozhodla som sa skúsiť aj tento recept, kedže niečo podobné som hľadala. Šlahala som celé vajcia najprv samé, potom som pridala cukor, preosiatu múku a nakoniec ako pani Gertruda radila len vareškou vmiešala ten olej. Upiekla na 200 stupnov zhruba 5 minut, hned po vytiahnutí zvinula aj s papierom na pecenie, ktory som potom odstranila, ked to vychladlo a plnila slahackou a jahodami, bola fantasticka presne taketo nieco som hladala, kedze ostatne rolady boli dost hrube a prave taketo tenucke cesto som potrebovala, mám osobne radsej ked su viac kremove ako len samé cesto. Dakujem za super receptík. Ono treba vyskusat osobne, nie je to o recepte, skor o danom cloveku, ako to robi, aku ma ruru a suroviny a podobne. Mne sa to podarilo a som nadmieru spokojna. Odporucam skusit a prajem vsetkym pekny den :-)

  • Eva
    Eva |

    10. 7. 2012 11:03

    Je vidět že to psal někdo ,kdo absolutně nemá ponětí o roládách ,je to blbej postup a zničí si lidi těsto ,vejce se musí vyšlehat ! bílky zvlášt a žloutky tež,bežte se bodnout !!!!

  • 323
    323 |

    4. 7. 2012 13:08

    nahodou je rooalda dobra

  • rampepurda
    rampepurda |

    29. 6. 2012 18:21

    no tak to ste se asi trochu posrali no...... no jako nevim esi tohle běžně jite ale ja to važne jist nehodlam... :D :D

  • Jana
    Jana |

    19. 6. 2012 12:39

    ta roláda nestojí za nic

  • Katka
    Katka |

    9. 6. 2012 15:15

    Normálně šlehám, teď jsem z hecu (nebo z blbosti ?) vyzkoušela toto a fůůůůůj. Přirovnání k palačinkové placce je zavádějící, protože je nefér k palačince...Za to bych se styděla, tohle někomu nabídnout. Ne vše, co jde sežrat a je to srolované je roláda. Nedělejte. Ztráta peněz a času ! raději udělejte klasickou roládu, jak se má (se šleháním). Stojí to za tu trochu práce navíc.

  • Katka
    Katka |

    9. 6. 2012 15:13

    potvrzuji

  • Mišel
    Mišel |

    9. 6. 2012 09:25

    První roláda, co se mi povedla....a to jsem tam zapomněla dát olej :) Do těsta jsem přidala kakao, náplň: šlehačka a čerstvé jahody....jen se zaprášilo...mňam.

  • Marcela
    Marcela |

    6. 6. 2012 12:44

    Já ji dělala dnes úplně poprvé v životě, peču jen bábovky, kynuté koláče, perníky, bublaniny s ovocem, ale z rolády jsem měla vždy strach. Dnes jsem to riskla a jsem fakt spokojená. Žádná palačinka, těsto mi krásně naskočilo, odlepilo se v naprostém pořádku od pečícího papíru a při srolování mi ani trošku nepopraskalo. Já jsem z receptu nadšená. Ještě, že jsem si komentáře k receptu nepřečetla před pečením, jinak bych roládu zase odložila! :-D

  • Milena
    Milena |

    25. 5. 2012 11:22

    jak můžete proboha napsat: vejce rozmixujte.ani jsem ten recept nezkoušela a vím že je špatný!!!!!!!tajemnství rolády jsou našlehaná vejce s cukrem do pěny to je proboha to tajemství co dělá roládu roládou....chudáci co to nevědí a takhle se napálí...

  • ronnie
    ronnie |

    2. 5. 2012 18:54

    Neztracejte cas a suroviny s timhle receptem. Opravdu je to jen palacinkova placka, ktera nejde z papiru sundat, takze vse skoncilo v kosi. U me skoruje tenhle recept mega minus. :-(

  • Blajber
    Blajber |

    7. 4. 2012 17:54

    Mě tedy taky nenatchla,roláda nic moc! :-( Příště skusím raději jinou!Opravdu jak palačinková placka a chuť nějaká! :-(

  • julia
    julia |

    6. 4. 2012 15:08

    je to dobre :-D <3 <:-) <:-) <:-)

  • julia
    julia |

    6. 4. 2012 15:08

    je to dobre :-D <3 <:-) <:-) <:-)

  • julia
    julia |

    6. 4. 2012 15:08

    je to dobre :-D <3 <:-) <:-) <:-)

  • mamasan
    mamasan |

    21. 3. 2012 10:38

    zkuste porovnat Ze 4 bílků ušlehat tuhý sníh,postupně vešlehat 4 žloutky,2 lžíce oleje,4 lžíce mouč.cukru a nakonec lehce vmíchat 4 lžíce polohrubé mouky. Peče se v doře vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 6-8 minut. Po vytažení z trouby přiložíme druhý kus pečícího papíru,otočíme,původní papír sloupnem a necháme asi 2 minutky odpočívat.Potom srolujeme i s papírem,necháme vychladnout a plníme. Těsto je lehké a krásně nadýchané,přitom suroviny v podstatě stejné a práce víc asi o 2 minuty.

  • mamasan
    mamasan |

    21. 3. 2012 10:00

    Rozhodně nedoporučuju a to peču i na svatby a pod.už moře let. Je to tenká placka,tak možná na pidiplechu by byla vyšší,rozhodně ne jako na přiloženém obrázku. Za málo práce málo muziky.

  • Vlastík
    Vlastík |

    4. 3. 2012 18:51

    no to si děláte legraci že se vám ta roláda nepovedla,manželka jí dělá často protože je výtečná a vždy jí má na 1,tak nezoufejte a zkuste to znovu :-* :-P

  • Alena
    Alena |

    14. 2. 2012 11:53

    Roláda byla skvělá,jen to ty ji neumíš upéct!

  • Karolína
    Karolína |

    13. 2. 2012 09:25

    hm,tak si říkám kde asi udělali soudruzi z NDR chybu? :-! :-\ =-O

  • Elien
    Elien |

    12. 2. 2012 10:08

    já jsem včera upekla miláčkovi svou první valentýnskou roládu a světe div se povedla se! <3 :-D a taky mu móóc chutnala! :-P :-*

  • Katka
    Katka |

    25. 1. 2012 15:17

    Milá Ivetko,i já sem pěkné střevo roládu do dneška neumím, asi před 5lety jsem jí zkoušela a nic,tak uvidíme dneska třeba se už jednou zadaří :-D :-D :-D :-D

  • Iveta
    Iveta |

    22. 1. 2012 15:49

    Tak jsem před chvilkou dodělala rolády. Nejprve jsem dělala jednu ta se nepovedla. Po chvilce mi to nedalo a říkala jsem si,že nejsem takové střevo abych to nedokázala. Vrhla jsem se na druhou...... zjistila jsem ,že jsem asi opravdu pěkné střevo nepovedla se ani druhá. Je to jak jedna velká palačinka.....už to nikdy dělat nebudu :-( :-(

  • marti
    marti |

    14. 1. 2012 19:40

    tak to znam hold babinky jsou skusenejsi jedine se ji zeptat at ti to ukaze me to moje babca taky musela ukazat a uz je to v poho O:-)

  • tom
    tom |

    14. 1. 2012 19:37

    tak se naucte pect :-P :-D :-P :-D

  • Pety
    Pety |

    13. 1. 2012 09:55

    Tak jsem roládku včera udělala byla výborná s tvarohovým krémem jinak mi nenaběhla tak hodně ale už vím že to bylo tím jak jsem dala mouku dobrá vydržela jen chvilku jdu zkusit ještě jednou a to pomalu dávat mouku :-)

  • Januska
    Januska |

    16. 10. 2011 15:48

    No neviem ako vy ,ale tento recept by som nedala ani na internet ,nieto este podavala dalej mojim znamym.Skusali sme to upiect v jednej nemenovanej pizzerii a dopadlo to velmi hrozne.Rolada bola ako suchar,nedala sa odlepit z papiera...nieco neskutocne...uz nikdy.Neofporucam....

  • Ailyn
    Ailyn |

    16. 8. 2011 19:14

    N, zkuste opustit kuchyn po dobu peceni a neotevirat troubu dokud si nebudete temer jista, ze je piskot hotovy. Problem techto piskotu je v tom, ze v jeste syrovem testicku od hluku (hlasite slapani, bouchani dvirky trouby atd.) praskaji vzduchove bublinky, ktere se vytvorily slehanim. Prave diky nim je piskot pak nadychany, to je ta finta. Dalsi varianta: mate necerstva vejce nebo prilis "uslapujete" testo spachtli na plech.

  • N.
    N. |

    9. 6. 2011 13:01

    Ahoj, můžete mi někdo poradit co dělám špatně ? Vejce si vždy hooodně vyšlehám s cukrem, pak přidám (dle typu rolády) další suroviny, peču na papíře v troubě do růžova a stejně je ta roláda vždy tak nízká, jako když by mi spadla. Moje babina jí dělá a má jí krásnou nadýchanou, zkusila jsem její recept a zase nic :'( nemáte nějaký fígl ? Děkuji

  • elldarka
    elldarka |

    9. 6. 2011 12:18

    Tak mně se povedla, ale přidala jsem prášek do pečiva...

  • iv
    iv |

    10. 4. 2011 08:33

    tak to vypada nadějně nějakou tu naplň a nechat ztuhnout :-[ , jinak olej jsem přidala do vyšlehaneho zakladu dělala jsem dvojtou porci jedenu větši a jednu menši porci :-)

  • iv
    iv |

    10. 4. 2011 08:02

    no tak jsem zvědava =-O

  • Žanetka2411
    Žanetka2411 |

    24. 3. 2011 12:57

    Dneska jsem roládu zkusila ... no bylo to k :'( byla z toho jen placka... nic víc...nenaskočila mi... tohle se mi ještě nikdy nestalo.... :-(

  • Zuzka
    Zuzka |

    9. 3. 2011 08:52

    V ingrediencích je olej, v postupu už ne...

  • Jindřich Mikulík
    Jindřich Mikulík |

    8. 3. 2011 19:31

    hned dneska jak sem tu prectel, udelal roladu, povedlo mi perfektne, na okraji byly trosku tvrde a za to muze že byla tenka.. :))) namazal jsem boruvkovou marmeladou.. :-)

  • :(
    :( |

    20. 2. 2011 17:38

    Jsem na tom s tou roladou uplne stejne:( vytahla jsem pouze placku, nic nadychaneho, kypreho..:( a to pecu kazdy tyden... :'(

  • linda
    linda |

    4. 11. 2010 13:30

    me se stalo naprosto to same :(

  • michaela dzurojurkova
    michaela dzurojurkova |

    13. 5. 2010 12:47

    také jsem ji prave ted dopekla...a zdalo se mi divne že tam neprijde ani spetka prdopeč.Nicmene,je krasne naružověla a srolovat sla take snadno.Tak uvidíme jaka bude odezva od pana domácího :-D

  • A B
    A B |

    7. 3. 2010 19:33

    dnes jsem dělala - povedla se, krásně šla stočit. perfektní

  • Di -
    Di - |

    7. 3. 2010 18:36

    Pekla jsem právě teď. Začínám od našlehaných bílků s cukrem a roládu jsem měla nadýchanou až moc.

  • Lenka Neznámá
    Lenka Neznámá |

    7. 3. 2010 18:33

    Tak já bohužel recept nedoporučuji. Peču docela často, ale ač jsem prosála mouku i cukr a vše poctivě našlehala, tak z trouby jsem vytáhla polotuhou placku. Nechápu dámy, jak to můžete mít bez kypřidla nadýchané.

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    25. 11. 2008 19:41

    Povedla se a vůbec mi nepraskla! Je výborná a nadýchaná. Pekla jsem na 170 st. až byla lehce růžová. Potřela jsem meruňkovou marmeládou a vanilkovým krémem s tvarohem. Vypadá to moc pěkně a je to rychlovka. Budu dělat častěji. Děkuji autorce za vynikající recept.

  • Bahar Karaer
    Bahar Karaer |

    24. 11. 2008 11:59

    Prave jsem roladu naplnila a dala do lednicky odlezet. Pouzila jsem 4 vejce a 80g cukru a mouky + olej a pridala jsem trochu prasku do peciva. Naslehala jsem nejdrive samotna vejce s cukrem a testo i tak bylo nadychane. Pekla jsem roladu na 180 stupnu presne 10 minut. Rolada byla mirne naruzovela. Vubec se netrhala a krasne se dala zatocit. Moc dekuji za dobry recept. Ziju v turecku a dam roladu ochutnat vsem sousedum, aby videli jak chutna opravdu dobry moucnik.

  • gertruda
    gertruda |

    28. 3. 2008 15:07

    Do rolády- olej vmíchejte nakonec, jen lžící nebo vařečkou, velmi jemně

  • gertruda rutarová
    gertruda rutarová |

    28. 3. 2008 15:04

    Paní Jitko, nevím , jestli je to troubou(piškotové těsto se nemá péct horkovzdušně),ale já to peču tak,že konečná barva piškotu je žlutá nebo slabounce narůžovělá.Spíš si myslím, jestli jste to tam nenechala dlouho. Olej přidávám jen v případě,že dělám roládu.Pokud dělám řezy,tak bez oleje. Piškot by měl zůstat tenký,s kypřícím práškem by se asi lámal.Pokud děláte piškotové na dort a chcete vyšší těsto, znám výýýýborné nadýýýchané jednoduché -5 vrchovatých lžic pol.mouky+ na špičku nože pr.do pečiva(nemusí být),5 lžic mouč.cukru,5 vajec-vejce s cukrem dlouho šlehat-aspoň 5 min.(el.šlehačem),pomaličku přidávejte mouku-postupně po troškách,jen jemně vmíchejte.No a pečte při asi 150 C zhruba 40 min.zbytečně neotvírejte.A co se týše receptu na roládu z receptu,mixuju šlehačem vejce celá .Není třeba bílek zvlášť.Peču velmi krátce,asi na 180-200.než ztratí takový ten lesk,kdy je ještě syrová.Výborné jsou z ní punčové žezy,kdy svaříte cukr s trochou vody a punč.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    5. 3. 2008 08:34

    Paní Jitko, zkuste vynechat olej. Našlehejte celá vejce s cukrem a pak lehce vmíchejte mouku a musí se povést.

  • Di
    Di |

    4. 3. 2008 16:40

    Já bych nemixovalla, ale šlehala, jak píše Jarka. Pokud našleháte nejprve bílky s cukrem (případně přidejte špetičku soli, pak přidáte žloutky, olej a suché přípsady, mělo by těsto být krásně nadýchané. Já bych ale raději použila polourubou mouku a pískový cukr.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    4. 3. 2008 13:05

    Jitko, buď jste měla málo našlehané těsto, to je u piškotu hoodně důležité: Našlehat vejce s cukrem do pěny a pak opatrně "zabalit" mouku, aby našlehaná vejce nespadla. Ihned natřít na plech a dát do dobře vyhřáté trouby. A to by mohl být druhý důvod Vašeho neúspěchu - málo vyhřátá trouba.

  • jitka
    jitka |

    4. 3. 2008 10:07

    zdravim autorku a vsechny ostatni, prosim o radu - testo mi v troube hoodne moc ztuhlo, jakoby se zpeklo:( proste vubec nebylo nadychane.. nevim kde jsem udelala chybu.. kdybych pridala prasek do peciva, nebude to testo takove nadychanejsi? chyba muze byt ale taky v troube (pekla jsem totiz na 2v1-trouba se dvema el.plotynkami v jednom-cca 2tis kc dohromady..):) reknete ze je to tim, pripadne poradte..diky moc

  • niiki niiki
    niiki niiki |

    23. 7. 2007 14:38

    jé to je fakt výborné. vůbec se to nelámalo při zatočení.Sněli mi to ještě teplé..

  • barča
    barča |

    22. 6. 2007 09:43

    Díky, už se to vyjasnilo.

  • gertruda
    gertruda |

    20. 6. 2007 20:54

    dobrá poznámka- mixuju to ručním mixérem-metličkami

  • barča
    barča |

    20. 6. 2007 14:09

    Opravdu vejce rozmixovat v klasickém mixéru ? Ale pak těsto přece nemůže bez prášku vyběhnout, když nemá v sobě vzduch ? A jen připomínku, olej dávám pravidelně do každého piškotu, asi 1 lžící na 1 vejce, přijde mi pak ne tak suchý.