Autor:

Fofr piškotová roláda

15 minut PT0H15M
Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr krupice 5 lžíce
Polohrubá mouka 5 lžíce
Kakao 2 lžíce
Šlehačka 1 ks
Ztužovač šlehačky 1 ks
Fofr piškotová roláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Ušleháme žloutky s cukrem, do toho vmícháme kakao a mouku a na závěr vmícháme ušlehané bílky.

Dáme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 5 minut (párátkem zkouším, aby se těsto nenalepilo).

Papír s piškotem vyndáme z plechu, necháme vychladnout a pak potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Zarolujeme, nakrájíme, podáváme, olizujeme se.

Tato roláda mi trvá dobrých 15 minut, dělám ji, když mi přijde nečekaná návštěva. V případě, že je v lednici prázdnota - vypustím kakao a šlehačku a světlou roládu potřu marmeládou. Než si návštěva poklábosí a pustí se do kafe, je roláda na stole.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 49 x
1-
4.71 49 5 1
Reklama
Hruškový závin z taženého těsta Tažený závin krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Fofr piškotová roláda

Komentáře

  1. Ivča   12.11.2016 | 18:02 | reagovat |

    Díky, roláda se povedla na výbornou :-) Jako krém jsem rozšlehala celé máslo a do něj vmíchala polovinu Salka. Všichni se olizovali.

  2. Ivča   11.11.2016 | 19:17 | reagovat |

    Super roláda, já dělám krém tak, že našlehám celé máslo a do toho přidám půlku Salka. Nemá to chybu, akorát je důležité dodržet pořadí - máslo a pak to salko, jinak se to zdrcne.

  3. kurioko   19.04.2015 | 0:05 | reagovat |

    Super, vynechala jsem kakao a natřela borůvkovou marmeládou se zakysanou smetanou. Uvidíme, jak to dopadne, ale smotat to šlo skvěle.

  4. Lubomír   20.02.2015 | 9:42 | reagovat |

    Tak poprvé co jsem pekl jakože buchtu a napoprvé super návod pochopen jen teplota trouby chyběla ale porovnal jsem pár receptů na rolády a pekl to na průměrnou teplotu cca170 v plynové troubě ve vrchní části trouby cca 10-11 minut. náplň jsem udělal tvaroh citrón. stočení šlo perfektně v pečícím papíru ještě ji zbývá dozdobit čokoládou nahoře a jsem zvědav co moje drahá polovička na to :). pěkný rychlý recept jen to chce psát podrobněji pro úplné začátečníky bylo by to pak snažšší

  5. chlap   21.01.2015 | 0:22 | reagovat |


    Pak mě zajímá co je to ztužovač do šlehačky?Jako máslo?

    1. Cucka   17.02.2015 | 12:12 | reagovat |

      Koupis sacek s praskem s napisem Ztuzovac slehacky..obvykle vedle prasku do peciva a vanilkovejch cukru:)

1 2 3 4 ... 8 ... 11 ... 14 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web