Autor:

Pikantní králík

Střední
Ingredience
Králík 1 ks
Slanina 150 g
Česnek
2-3
3 stroužek
Cibule 2 ks
Rama 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Paprika - sladká  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka si naporcujeme, osolíme, opepříme a popaprikujeme.
Na pánvi si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Když je skoro hotová, přidáme ke slanině lžičku kmínu a mícháme 1/2 minuty. Poté přídáme česnek nakrájený na kolečka a dále ještě chvilku mícháme.
Po chvíli stáhneme z ohně a poté přidáme 2 lžíce Ramy a necháme rozpustit.
Půl tohoto omastku nalijeme do pekáčku, rozvrstvíme na něj připravené porce králíka a na to nalijeme druhou půlku omastku.
Takto připavené si necháme uležet do druhého dne.
Před pečením hustě posypeme cibulí pokrájenou na kolečka, podlijeme vodou, do které rozdrobíme 1 kostku masoxu. Pečeme asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou.
Podáváme s bramborovým knedlíkem, ale je dobrý i s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Hovězí svíčková v růžovém pepři Recept na víkend: Hovězí svíčková v růžovém pepři Články z

Komentáře k receptu: Pikantní králík

Komentáře

  1. Petr   09.05.2007 | 16:09 | reagovat |

    Výborný recept, který se osvedčil a všem moc chutná. Dělám s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Skutečně MŇAM!

  2. Dana   06.11.2006 | 6:48 | reagovat |

    O víkendu jsem vyzkoušela. Jelikož já sama králíka nejím, tak přidávám názor ostatních členů rodiny - prý výborné, hlavně manžel nedal dopustit na slaninku. Stále si chodil přidávat tu šťávu. Já dělala se zelím a houskovým knedlíkem.

  3. PAJINA   15.10.2006 | 19:33 | reagovat |

    Nezkousel nekdo tento receptik treba z kurete?

  4. Hanka T   13.10.2006 | 11:37 | reagovat |

    Manžel prohlásil,že je to nejlepší králík,kterého jedl.Recept jsem měla sice z jiného zdroje ale opravdu to stojí za vyzkoušení.Dávám bod.

  5. Michaela Kellnerová   12.06.2006 | 8:03 | reagovat |

    Ten bramborový knedlík je k tomu nejlepší. Ona se utvoří taková šťávička a s knedlíkem je to mňam, mňam!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web