Pečená reveň s mořským ďasem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g rebarbora tenké stvoly nakrájené na 6–8cm kousky
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 40
      g zázvor čerstvý, oloupaný a najemno nakrájený
    • 1
      ks zelená chilli paprička nakrájená
    • 2
      ks pomeranč ideálně v biokvalitě
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      ml jablečný ocet
    • 2
      ks mrkev velká, nastrouhaná nebo nakrájená na tenké nitky
    • 0,5
      l olej arašídový na smažení
    • 4
      ks filety mořského ďasa nebo jiné bělomasé ryby
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce máslo studené
    • 80
      g mangold malé lístky
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kousky rebarbory posypte cukrem a pečte v troubě předehřáté na 100 °C asi 30 až 40 minut.
2
Svařte spolu 150 ml pomerančové šťávy, kůru nastrouhanou z poloviny pomeranče, cukrem a octem, asi 3 minuty, pak propasírujte. Povařte ještě 2 minuty s chilli papričkou a zázvorem, sejměte z ohně a vložte rebarboru.
3
Nitky mrkve osmažte dokřupava v kastrůlku s rozpáleným arašídovým olejem, nechte okapat a osolte. Kousky ryby osmažte na olivovém oleji na středním plameni. Rebarboru rozdělte na talíře, odvar svařte a máslo zašlehejte, vlijte na talíře a doplňte mangoldem, rybou a nitkami mrkve.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.