Pečená ryba s karotkovým pyré

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g mrkev
    • 2
      ks jablka (malá)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      lžíce fenyklová semínka
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml balzamikový ocet
    • 500
      g mořská ryba (bělomasá, filety)
    • 150
      g smetana ke šlehání
    • 0,5
      svazek bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek (strouhaný)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkve omyjte, oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a mrkev s jablky krátce poduste. Zalijte vývarem a povařte asi 15 minut. Z pomeranče ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Promíchejte s 1 lžící oleje a fenyklem a nechte stranou. Cukr a ocet dejte do kastrůlku, promíchejte a asi 8 minut povařte, až vznikne hustá pikantní omáčka. Plátky ryby opláchněte a osušte. Osolte je a opepřete. Smetanu vlijte k podušené mrkvi s jablky a rozmixujte na pyré. Osolte, opepřete a poprašte muškátovým oříškem. Bazalku opláchněte, lístky otrhejte a nasekejte nahrubo. V pánvi rozehřejte zbylý olej a z obou stran na něm opečte rybu, asi 8 minut. Podávejte s karotkovým pyré, octovou omáčkou a bazalkou, zakápnuté olejem s pomerančovou šťávou a fenyklem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.