Pasta al pomodoro e basilico

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek
    • bazalka
    • sůl
    • olivový olej
    • rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek nakrájíme na jemno a chvilku opražíme na oleji. Pak přidáme nakrájená rajčata, sůl, bazalku a necháme 45 min dusit.
2
Podáváme s těstovinami. Jsou to pravé italské těstoviny. Jednuduché a hlavně bez kečupu!

Komentáře k receptu

  • Duke
    Duke |

    28. 3. 2011 13:34

    45 minut je opravdu hodně, netrvá mi to celé déle než 20 minut. Když nejsou čerstvá rajčata nebo se mi nechce, dám originální italská loupaná z konzervy, chuťový rozdíl minimální, byť cenově značný. Ale hlavě to chce parmazán, tedy správně PARMIGIANO REGGIANO! Bez něj to není ono, přátelé! Ostatně tak je dělal Pohlraich v pořadu ANO, šéfe!, díl z Českého Krumlova. Doporučuji. Velmi poučné! http://prima.stream.cz/ano-sefe/458605-ano-sefe-iii-8

  • JájaApája
    JájaApája |

    2. 3. 2011 17:50

    Přidávám se k tomu že kečup je skutečně jen na dochucení třeba hranolek. Jinak k receptu: já ještě při vaření podlévám "omáčku" trochou vody ze špaget a přidávám máslo a kromě bazalky i trochu petržele. Celkovám máčka je dle mého hotová rychleji než se pasta uvaří, 45 minut mi připadá zbytečně dlouho.

  • Kateřina Rudincová
    Kateřina Rudincová |

    15. 9. 2009 22:22

    Tyto špagety dělám moc často, je to výborné, rychlé a lehké jídlo a oceňuju, že lze uvařit z minima surovin.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    7. 8. 2007 19:07

    Myslím, ze nejde o to, ci sú pravé talianske, alebo nie (to je vzdy diskutabilné), ale hlavne, ze týmto receptom sa dokzuje, ze kecup NIE je na varenie, ale iba dochucovanie uz hotových jedál ci potravín.