Papričky Padrón - tapas

Hodnocení:

Moje:

2 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g zelená chilli paprička odrůda Padrón
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papričky omyjte a nechte oschnout nebo vysušte papírovou utěrkou. Na pánev nalijte olivový olej (asi 0,5 - 1 cm) a nechte rozehřát. Když je olej dostatečně horký, vložte papričky asi na 20 sekund, pak obraťte a nechte smažit dalších 10-15 vteřin.
2
Vyndejte, přebytečný olej můžete odsát papírovou utěrkou. Pak osolte a opepřete dle chuti. Podávejte jako předkrm nebo chuťovku.
3
//Zdroj: Tapas - 100 everyday recipes, strana 8//

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    4. 10. 2015 12:08

    Jistě máte pravdu - proto je to v popisku ingredience. Tato ingredience byla nejbližší papričkám padrón v již existujícím seznamu ingrediencí na tomto webu...

  • José
    José |

    4. 4. 2015 04:45

    Pimientos de Padron nie sú chili papričky. Je to jediná autoktona španielska paprika, ktorá má meno podla mestečka Padron v severozápadnom Španielsku (Galicia). Len niektorá z papričiek je pikantná (Pimientos de Padron, uno pica, otro no.)