Autor:

Ovesné koláčky

Střední
Ingredience
Ovesné vločky 100 g
Vejce 1 ks
Rostlinný tuk
(Lukana, Hera)
100 g
Moučkový cukr 100 g
Hladká mouka 100 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Skořice 1/2 lžička
Kokosová moučka 1 lžíce
Marmeláda  
Tuk  
Mléko
Dle potřeby
 
Máslo
Dle potřeby
 

Postup přípravy:

Změklý tuk, cukr a celé vejce ušleháme do krému, přidáme vločky, mouku s práškem do pečiva, skořici a kokos. Těsto dobře promícháme a je-li přiliš husté, přidáme trochu mléka. Lžičkou pak vykrajujeme kousky, tvoříme kuličky a pokládáme je na pomaštěný plech.

Trochu je zploštíme, obrácenou vařečkou vyhloubíme důlek a lžičkou do něj vložíme hustou marmeládu. Dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme při nižší teplotě. Během pečení můžeme koláčky potřít rozehřátým máslem, jsou pak křehčí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
S dárky do zásuvky zabodujete! Inspirujte se skvělými tipy. [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Ovesné koláčky

Komentáře

  1. Sylvie Matýsková   29.08.2007 | 11:06 | reagovat |

    čau všichni,tento recept jsem nehledala na internetu ale byl na kalendáři s recepty.Jelikož jsem měla všechny ingredience,tak jsem ho skusila a myslím že ho zkusím znova.Je to moc dobré a hlavně zdravé!

    1. Ivana   13.04.2012 | 12:50 | reagovat |

      Vločky jsou sice zdravé, ale na bílé mouce a bílém cukru nic zdravého nevidím. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web