Italský rýžový salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
1
porce
1 150 kJ
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice rýže (2 dcl)
    • 1
      ks červená paprika střední
    • 1
      ks paprika - žlutá střední
    • 0,5
      sklenice jarní cibulka posekaná i s natí
    • 0,5
      sklenice petrželová nať posekaná
    • 1
      sklenice fazole z plechovky
  • Zálivka:
    • 0,5
      dl bílý vinný ocet (může být méně podle chuti)
    • 2
      lžička strouhaný křen
    • 1
      lžička hořčice
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý černý (podle chuti)
    • 1
      dl olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme rýži, umyté a od jádřinců očištěné papriky nakrájíme na kostičky a promícháme s rýží spolu s petrželkou, cibulkou a fazolí bez nálevu.
2
V malé misce si připravíme zálivku: Nalijeme část octu (později dochutíme podle sebe) a za stálého míchání metličkou přidáváme křen, cukr, sůl, pepř a po troškách přiléváme olivový olej. Rychle vyšleháváme, až vznikne hladká směs.
3
Zálivkou polijeme rýži a dobře celé promícháme. Mísu s rýžovým salátem přikryjeme víkem a necháme několik hodin uležet v lednici.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.