Autor:

Oříškový dort

Střední
Ingredience
Oříšky
lískové - mleté
150 g
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1 lžička
Šlehačka 1/2 l
Ztužovač šlehačky 2 balíček
Cukr
dle potřeby
 
Čokoláda
strouhaná nebo Granko
 
Lískové oříšky
na zdobení
20 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Do utřeného základu lehce vmícháme střídavě oříšky s práškem do pečiva a sníh ze 3 bílků. Těsto pomalu vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 30 minut při 175 °C. Upečený dort necháme úplně vychladnout. Potom uvolníme a vyndáme z formy. Rozřízneme a naplníme mírně oslazenou ušlehanou šlehačkou, do které jsme přidali ztužovač. Šlehačkou potřeme i povrch a strany dortu. Povrch i strany posypeme čokoládou nebo Grankem a ozdobíme oříšky. Necháme vychladit a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.7 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 10x)
Reklama
Vánočka ze šesti pramenů Skvělé vánočky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Oříškový dort

Komentáře

  1. Lucie   16.02.2012 | 16:25 | reagovat | závadný

    Není toho nějak málo? Má to stačit na dort normální velikosti nebo jsou to spíše řezy?

  2. Aja   10.09.2005 | 23:39 | reagovat | závadný

    Dělala jsem na dětskou oslavu, dort byl moc dobrý, hned se snědl, dala jsem do něj šlehačku a vanilkový krém (DrOetker)

  3. Luba   27.06.2005 | 21:42 | reagovat | závadný

    Dort se mi povedl, nejdřív jsem zapekla při 180 °a dopékala jsem na horkovzduch při 150 °.

  4. Jana z VM   27.06.2005 | 15:49 | reagovat | závadný

    Tak se musím přiznat, že mi tato dobrota nepovedla. I mistr tesař se utne... Myslím, že jsem měla málo rozpálenou troubu, dort sice pěkně naskočil, ale trvalo to dost dlouho a potom se udělala nahoře krusta, dort spadl a uvnitř byl úplně sražený. Moc mně bylo líto těch lískovýcdh oříšků, to je přece jenom velká laskomina pro slípky, ne ?! Tady u těchto lehkých těst bez mouky je důležité, aby byla trouba dobře vyhřátá, tak snad až příště :o))

  5. Stáňa Nová   04.06.2005 | 16:38 | reagovat | závadný

    Minulý vákend jsem dort dělala, moc se povedl, lehoučký není moc sladký, žúžo

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web