Autor:

Ořechovka II.

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Ořechy 30 ks
Hřebíček 10 ks
Cukr 1/2 kg
Vanilkový cukr 1 balíček
Slivovice
40%
2 l
Pomerančová kůra
kandovaná
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické

Ořech nakrájíme na čtvrtky, dáme do 3 l sklenice zalijeme vodou a necháme 24 hod. odmočit. Pak vodu slijeme, zalijeme 1,5l slivovice a necháme 40 dnů luhovat.
Po této době kořalku slijeme a dáme ji do sklenice. Na ořechy znovu dáme kandovanou kůru, hřebíčky, v trošce vody rozvařeného a vychlazeného cukru a zalijeme kořalkou, která nám zbyla.
Necháme zase 3 týdny naležet. Po této době zase slijeme, dáme vanilkový cukr, dobře rozpustíme. Kořalky pak slijeme dohromady, přefiltrujeme, dáme do sklenic, zazátkujeme a dáme naležet. Čím déle, tím lépe.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Ořechovka II.

Komentáře

  1. Jarda Votava   17.06.2011 | 13:24 | reagovat | závadný

    Zkusím zareagovat na polemiku s použitím slivovice do ořechovky, z mých letitých zkušeností se hodí k výrobě víc poněkud méně aromatický destilát - používám vínovici, ale hlavně žitnou. Výhoda je v tom, že aromaticky "nepřebíjejí " tu ořechovku a slivovice zbyde na samostatné orální použití. :-[

  2. Jana Remková   24.07.2008 | 20:40 | reagovat | závadný

    Pane Ladislave,děkuji za lekci,jsou věci,které jsem nevěděla a přečetl si přízpěvek i můj přítel a dal vám zapravdu.Recept si ukládám do oblíbených na jeho případnou konzumaci.Děkuji.

  3. Ladislav Janulík   24.07.2008 | 19:07 | reagovat | závadný

    Pani Remková.Na Moravě je léčivé všechno co naroste.Trnky jako slivka,ořechy na kořalku,víno na burčák atd.

  4. Ladislav Janulík   24.07.2008 | 19:02 | reagovat | závadný

    Ořech mimo jiné mají tříslovinu,silici,hořčinu juglon,antibakterialní látky,inosid 3%.Až 1000 mg % vitamínu C.Působí protizánětlivně na sliznici a zastavuje krvácení.Snižuje hladinu cukru v krvi.Slupka se používá proti hlístům.Listy se používají kwe koupelům,při kožních vyrážkách všeho druhu,při kožních hnisavých procesech.Listy se používají ke koupelům proti posení nohou.Taže májí ořechy mnoho léčivých ˇučinků.

  5. Ladislav Janulík   24.07.2008 | 18:48 | reagovat | závadný

    Mimo jiné obsahuje třísloviny,silici,hořčinu juglon,antibakterialní látky,3% inosid.1000 mg% vitamínu C.Působí protizánětlivně na sliznici,zastavuje krvácení.Snižuje hladinu cukru v krvi,a používá se proti hlístům.Listy se používají ke koupelům,při kožních vyrážkách všeho druhu,při kožních hnisavých procesech.Zevně se listy používají na koupele proti pocení nohou.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web