Autor:

Opravdu super pošušňání

Střední
Porce: 1
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
 
Hovězí svíčková  
Vepřová panenka  
Cibule  
Koření na steak  
Gyros koření  
Sýr Niva  
Eidam sýr  
Smetana  
Koření
chilli grill a kuře grill
 
Frankfurtské párečky  
Houska
pikatní
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Drůbeží

Maso nakrájíme na nudličky jemné a dlouhé a okořeníme všemi druhy výše uvedeného koření. Dáme na rozpálenou pánev a rychle orestujeme, když je masso hotové, tak jej vyjmeme a na pánev dáme podélně na čtvrtiny rozkrojené frankfutské párky. Zalijeme smetanou na omáčku - já použiji tak 1,5 dcl, ale je to jen na vás.

Pak přidáme sýry a to na jemno nastrouhané, aby se příjemně rozpustily a jemně dochutíme podravkou, ale opravdu jen málo, protože niva je sama o sobě dosti slaný sýr.

Podáváme s na plátky nakrájenou pikantní houskou a to tak, že na talíř nalijeme omáčku, na ni poklademe směs masa a okolo párečky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Opravdu super pošušňání

Komentáře

  1. martin jirout   27.12.2006 | 10:59 | reagovat |

    pikantní houska se dá sehnat v pekařství a často ji mývají třeba v kauflandu ,...tento pokrm namá klasicky popsatelnou chuť je pravdou že je dosti kořeněný ale vše dokonale zmírní naše sýrová omáčka ,nezapomeňte na to že takto kořeníme pouze maso ...a nebojte se toho protože chuti koření se dobře spojí ....dále samozřejmě můžeme použít roštěnou ,ale svíce je svíce .......

  2. Jana Kutačová   26.12.2006 | 11:55 | reagovat |

    Pošušňání to asi bude,ale mám stejný pocit,že to bude tak trochu zmatené,když je tam tolik chutí.Navíc mám oblíbené gyros koření a vím jak je aromatické,také mám steakové koření a nějak se mi nezdá,že bych tyto dvě směsi koření měla smíchat a navíc ještě přidat nějaká jiná...Možná to bude dobré,počkám na komentář od někoho,kdo to vyzkouší..:o))

  3. Pastis Petite   26.12.2006 | 10:53 | reagovat |

    Která chuť vlastně převládá? Koření nebo Niva? Bylo by mi líto nakrájet svíčkouvou - kilo za 600 Kč - na nudličky. Na to přece stačí dobrá roštěná...

  4. Jaroslava Oumarová   25.12.2006 | 18:57 | reagovat |

    Mně se to líbí, jako ostatně většina receptů od Martina. Jen mám dotaz: co to je pikantní houska? To je druh pečiva? Nikdy jsem si jich v marketu nevšimla...

  5. Zuza   25.12.2006 | 14:19 | reagovat |

    Pane Martine,asi máte rád hodně kořeněná jídla,ale 5 směsí !!! koření v jednom pošušňání,není to moc velký chuťový zmatek?Na to,že jsou tam 3 druhy masa,2 druhy sýra,výrazná uzenina a pikantní houska,zdá se mi to přehnané.Možná se mýlím a máte to vychytané.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi Za trest musela strávit noc v márnici. Zavřeli ji v 17 letech kvůli bratrovi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web