Opravdu super pošušňání

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: mika1988

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso prsa
    • hovězí svíčková
    • vepřová panenka
    • cibule
    • koření na steak
    • gyros koření
    • sýr niva
    • eidam sýr
    • smetana
    • koření chilli grill a kuře grill
    • frankfurtské párečky
    • houska pikatní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky jemné a dlouhé a okořeníme všemi druhy výše uvedeného koření. Dáme na rozpálenou pánev a rychle orestujeme, když je masso hotové, tak jej vyjmeme a na pánev dáme podélně na čtvrtiny rozkrojené frankfutské párky. Zalijeme smetanou na omáčku - já použiji tak 1,5 dcl, ale je to jen na vás.
2
Pak přidáme sýry a to na jemno nastrouhané, aby se příjemně rozpustily a jemně dochutíme podravkou, ale opravdu jen málo, protože niva je sama o sobě dosti slaný sýr.
3
Podáváme s na plátky nakrájenou pikantní houskou a to tak, že na talíř nalijeme omáčku, na ni poklademe směs masa a okolo párečky.
Zařazení: Maso Hovězí Drůbeží

Komentáře k receptu

  • martin jirout
    martin jirout |

    27. 12. 2006 10:59

    pikantní houska se dá sehnat v pekařství a často ji mývají třeba v kauflandu ,...tento pokrm namá klasicky popsatelnou chuť je pravdou že je dosti kořeněný ale vše dokonale zmírní naše sýrová omáčka ,nezapomeňte na to že takto kořeníme pouze maso ...a nebojte se toho protože chuti koření se dobře spojí ....dále samozřejmě můžeme použít roštěnou ,ale svíce je svíce .......

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    26. 12. 2006 11:55

    Pošušňání to asi bude,ale mám stejný pocit,že to bude tak trochu zmatené,když je tam tolik chutí.Navíc mám oblíbené gyros koření a vím jak je aromatické,také mám steakové koření a nějak se mi nezdá,že bych tyto dvě směsi koření měla smíchat a navíc ještě přidat nějaká jiná...Možná to bude dobré,počkám na komentář od někoho,kdo to vyzkouší..:o))

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    26. 12. 2006 10:53

    Která chuť vlastně převládá? Koření nebo Niva? Bylo by mi líto nakrájet svíčkouvou - kilo za 600 Kč - na nudličky. Na to přece stačí dobrá roštěná...

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 12. 2006 18:57

    Mně se to líbí, jako ostatně většina receptů od Martina. Jen mám dotaz: co to je pikantní houska? To je druh pečiva? Nikdy jsem si jich v marketu nevšimla...

  • Zuza
    Zuza |

    25. 12. 2006 14:19

    Pane Martine,asi máte rád hodně kořeněná jídla,ale 5 směsí !!! koření v jednom pošušňání,není to moc velký chuťový zmatek?Na to,že jsou tam 3 druhy masa,2 druhy sýra,výrazná uzenina a pikantní houska,zdá se mi to přehnané.Možná se mýlím a máte to vychytané.