Opilé hovězí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso
    • kořenová zelenina
    • petržel
    • 1
      ks cibule
    • 1,5
      dl červené víno
    • 1,5
      dl smetana
    • 50
      g máslo
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na najemno a zpěníme na másle. Mrkev, celer a petržel očistíme, nakrájíme na jemno, přidáme k cibuli a společně vše za stálého míchání osmahneme. Hovězí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a celé ho vložíme do kastrolu se zeleninou. Vše podlijeme trochou vína.
2
Zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Maso pečeme, dokud není maso téměř měkké. Průběžně podléváme vínem a vypečenou šťávou. Před koncem pečení maso odkryjeme, aby mělo hezkou barvu, dopečeme do měkka. Pečené maso vyjmeme a uchováme v teple. Do omáčky přidáme smetanu, podle chuti přisladíme cukrem a okyselíme octem. Pak omáčku propasírujeme přes síto a ještě chvíli povaříme.
3
<BR>Pečené maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    19. 3. 2007 19:12

    Vynikajúce, pouzil som hov. svieckovú a tak vnútri zostalo temer krvavé. Netreba ziadnu prílohu, takto najlepsie vynikne chut mäsa. Okrem toho je to daleko zdravsie.