Omáčka ke grilovanému masu jedna báseň

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g bílý jogurt
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 50
      g majonéza
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek prolisujeme, přidáme jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, kukuřici bez nálevu a dochutíme pepřem a solí. Šťavnaté masíčko z grilu přelijeme touto omáčkou a mlaskáme a mlaskáme.

Komentáře k receptu

  • helen drapalova
    helen drapalova |

    17. 8. 2009 09:19

    moc dobra a rychla. misto klasicke majolky, jsem dala yofresku a misto kukurice kopr

  • Hanka kupova
    Hanka kupova |

    20. 7. 2009 10:51

    opravdu jedna báseň :-)

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    16. 6. 2007 10:03

    Dělal jsem bez kukuřice, trochu méně česneku a byla vynikající! 1.

  • Renouš
    Renouš |

    4. 5. 2007 07:24

    Opravdu vynikající. Udělala jsem ji pro 10 lidí a všichni si báječně pochutnali. Je vynikajicí i ke grilované zelenině.

  • PEPA
    PEPA |

    17. 9. 2006 22:08

    MOC DOBRÉ NAŠE BABI UŽ NIC JINÉHO NECHCE

  • Maruš
    Maruš |

    22. 7. 2006 21:23

    Moc nám chutnala,dala jsem jen méně česneku.Dělali jsme naložené maso s bramborami,sýrem,anglickou slaninou,cibulí,vše se zabalí do alobalu a šup na gril.

  • Ivča
    Ivča |

    21. 7. 2006 21:04

    Úplně geniální omáčka, já tomu říkám zákys, vždycky jsem na to chodila do mexický hospody a nakonec jsem zjistila, že umím lepší :)))) Jinak já mám taky protějšek, co není kukuřici, takže jsem tam nastrouhala jednu kyselou okurku a pro barvu jsem přidala malinko sladký i pálivý mletý papriky :) Jinak jednička pro tenhle recept ;)

  • l
    l |

    16. 6. 2006 12:58

    Tuhle omáčku považuji za základní skvělý předpis. Vynechala bych kukuřici, ta tam je zbytečná, lepší je orestovaná na másle a pak navršena na mase s omáčkou. Do této omáčky pak můžete přidat další příchutě a pokaždé bude jiná - bylinky, koření, kečup, jemně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, nebo ovoce. Pikantnější - chilli omáčku, rozmixovanou nakládanou zeleninu /ostrou/, ostrý kečup. Orientální - karí nebo mexickou - taco mix a pod. Pak už ani nemusíte maso, zeleninu nijak nakládat, stačí osolit a opepřit.

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    16. 6. 2006 09:53

    Dělám podobnou jako kuchařka on-line,taky ze smetanového jogurtu a stejných ingrediencí,občas obměna s koprem nebo perželkou ,někdy nastrouhaná kyselá okurka a mladá cibulka .Jiná varianta:smetanový jogurt,česnek,pepř,sůl a pálivý kečup ,popř.trošku rajčatového protlaku a chilli a je skvělá dábelská omáčka,která stojí v restauraci majlant a doma je za pár korun.Tyto sosíky podávám nejen ke grilovanému masu ale ke včem minutkám,kde je málo omáčky,ke smažáku,květáku apod.Klasická tatarka není u nás v lednici vůbec.

  • Jana Brázdová
    Jana Brázdová |

    16. 6. 2006 09:23

    v sobotu nas čeka grilovaní ,tak zkusíme

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    6. 6. 2006 11:21

    Tohle znám - jen místo kukuřice pažitka a méně česneku. Jinak výborné

  • Martinka
    Martinka |

    5. 6. 2006 22:04

    Výborná omajda, udělala jsem jí kotel a všechno se snědlo. Některým chutnala dokonce tak moc, že jí jedli jen smaotnou s chlebem. Jen ta palička česneku se mi zdá trochu moc, ja tam dala 4 stroužky a bylo to akorát. Děkuju za nápad. PA

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    25. 8. 2004 09:39

    Ke grilovanému masu nebo k bramborákům děláme podobnou, velmi jednoduchou a skvěle chutnající omáčku - kysanou smetanu nebo smetanový jogurt smícháme s utřeným česnekem, solí a pepřem (množství podle chuti). Ti, co nemají rádi česnek, mohou použít sekanou pažitku.

  • Daniela
    Daniela |

    25. 8. 2004 09:31

    Vřele doporučuji tuto omáčku k masu. Jednou jsem ji doma zkusila a ke grilování už nedělám nic jiného, protože nic jiného nechceme :) Takže kečup a hořčice už nemají šanci. Můj manžel nemá rád kukuřici, a tak ji dělám bez kukuřice a i tak je opravdu jedna báseň. Dáváme si ji také ke grilovaným klobáskách. Vynikající je také jentak s chlebem. Velice děkuji za tento recept :)