Olomoucká česnečka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnečka Uvaříte polévku, podle Vašich zvyklostí
    • olomoucké tvarůžky (syrečky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno polévkové misky, říkávalo se jí bujonšálek a šel by jistě i normální hluboký talíř, položíme syreček a zalijeme hodně horkou povévkou.
2
Toto jsem jedl v Sedmihorkách a je to s chřupavým rohlíkem z místní pekárny neskonalá bašta.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • chantellelionmon
    chantellelionmon |

    5. 5. 2013 11:28

    Zajímavé, vyzkouším :D

  • Fugaz22
    Fugaz22 |

    2. 1. 2013 21:53

    Varim takhle jednou cesnecku tady podle receptu a narazim na tento recept...Nevim,jak, ale nejak mi utkvel v hlave a druhy den nakupuju a najednou vidim syrecky,...tak jsem koupil a udelal tuto pro me nyni dokonalou věc...opravdu vyborne...:D Dekuju moc za napad...:)

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 11. 2010 19:06

    Když mám být upřímný,nevěřil jsem,že mi to někdo doma sní :-),ale jak se ukázalo,tak náš mladej by snědl syreček i v bábovce :-)).Ale vážně,bylo to dobré,když se začal rozpouštět v horké polévce a nabíral ten správný odén....:-)

  • Standa F.
    Standa F. |

    3. 11. 2008 17:42

    Re.karel paty. Tuto česnečku znám pod jménem - kozí dech. Místo rohlíku je podávaná s opečeným chlebem (topinkou ). Vynikající.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    3. 10. 2008 13:46

    Jaromíro, dej si vyhledat v rozšířeném vyhledávači kupř. "česnečka" a vyhledá ti to polévku, která by ti nejlépe vyhovovala....

  • Gábina H
    Gábina H |

    3. 10. 2008 13:25

    Jaromíro, dejte si do vyhledávače "česnečka" a vyjede spousta receptů. Já většinou zpěním cibuli a plátky česneku na oleji, přidám kostičky brambor, chvíli opékám, zaliji vodou nebo vývarem a vařím cca 10 minut. Kořením dle chuti sůl, zázvor, mletý pepř, majoránka (až nakonec do hotové polévky). Do hotové polévky ještě přidám několik rozmačkaných stroužků česneku.

  • Jaromíra Indráčková
    Jaromíra Indráčková |

    3. 10. 2008 13:11

    Dobrý den, můžete napsat i postup na česnečku. Děkuji předem Jarča

  • martina maškova
    martina maškova |

    18. 9. 2008 17:28

    Dobrý nápad ja jsem do ted použivala jen nastrouhaný tvrdý syr,ale ten syreček nema chybu.U nas syrečky jím jen ja,ale aspon mam víc pro sebe.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    12. 9. 2008 19:49

    Tak za tuhle polévku jsem dostala ohromnou pochvalu od manžela. Tahle kombinace by mě nenapadla, hlavně pro ty syrečky,které já nemusím, ale má drahá polovička je může v jakékoli podobě. udělala jsem to přesně podle receptu - manžel si připepřil.Takže autorovi vřelé díky!!!!a za 1!!!!

  • karel paty
    karel paty |

    12. 9. 2008 17:11

    Protože základ je polévka čenečka, která je vylepšená právě tím syrečkem a chutná velmi dobře, zkuste.Je to asi tak , jako když někdo přidává do houbové omáčky třeba ocet, jíný zase pažiktu, vejce ap. a je to stále houbová omáčka, ale možná najdete jiný , vhodnější název. Dejte vědět

  • Marie Worková
    Marie Worková |

    12. 9. 2008 17:00

    zajímalo by mně, proč to má v názvu "česnečka"