Norský zmrzlinový dort

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g mandlové těsto nebo Vafle
    • 4
      bílek
    • 4
      sklenice moučkový cukr
    • 750
      ml vanilková zmrzlina
    • 1
      lžíce grand marnier nebo jiný citrusový likér

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme sirup: 6 a 1/2 lžičky cukru rozpustíme ve dvou lžících vody a smícháme s likérem. Těsto nebo vafle rozdělíme na tři obdélníky (jeden o rozměrech 15x20cm, dva 7x20 cm). Větší obdélník dáme na plech. Všechy tři pokapeme likérovým sirupem.
2
Na velký obdélník na plechu narovnáme zmrzlinu, dva menší svisle přiložíme k delším stranám dortu tak, aby vytvořily boční stěny. Lehce je přimáčkneme. Dort vložíme na 2 hodiny do mrazničky.
3
Z bílků a 5 lžic cukru ušleháme tuhý sníh. Nakonec vsypeme zbytek cukru a ještě asi 30 sekund opatrně šleháme. Dort vyjmeme z mrazničky a velmi rychle ho celý potřeme sněhem (nejlepší je použít větší zdobítko s ozdobnou koncovkou a sníh nastříkat).
4
Vložíme do silně předehřáté trouby a 4 minuty zapékáme, až sníh lehce zrůžoví. Hotový dort položíme na plochou servírovací mísu a ihned podáváme.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.