Autor:

Norský zmrzlinový dort

Střední
Ingredience
Mandlové těsto
nebo Vafle
200 g
Bílek
Moučkový cukr 4 sklenice
Vanilková zmrzlina 750 ml
Grand Marnier
nebo jiný citrusový likér
1 lžíce
Norský zmrzlinový dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Připravíme sirup: 6 a 1/2 lžičky cukru rozpustíme ve dvou lžících vody a smícháme s likérem. Těsto nebo vafle rozdělíme na tři obdélníky (jeden o rozměrech 15x20cm, dva 7×20 cm). Větší obdélník dáme na plech. Všechy tři pokapeme likérovým sirupem.

Na velký obdélník na plechu narovnáme zmrzlinu, dva menší svisle přiložíme k delším stranám dortu tak, aby vytvořily boční stěny. Lehce je přimáčkneme. Dort vložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Z bílků a 5 lžic cukru ušleháme tuhý sníh. Nakonec vsypeme zbytek cukru a ještě asi 30 sekund opatrně šleháme. Dort vyjmeme z mrazničky a velmi rychle ho celý potřeme sněhem (nejlepší je použít větší zdobítko s ozdobnou koncovkou a sníh nastříkat).

Vložíme do silně předehřáté trouby a 4 minuty zapékáme, až sníh lehce zrůžoví. Hotový dort položíme na plochou servírovací mísu a ihned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Norský zmrzlinový dort

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 8 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web