Autor:

Norský zmrzlinový dort

Střední
Ingredience
Mandlové těsto
nebo Vafle
200 g
Bílek
Moučkový cukr 4 sklenice
Vanilková zmrzlina 750 ml
Grand Marnier
nebo jiný citrusový likér
1 lžíce
Norský zmrzlinový dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Připravíme sirup: 6 a 1/2 lžičky cukru rozpustíme ve dvou lžících vody a smícháme s likérem. Těsto nebo vafle rozdělíme na tři obdélníky (jeden o rozměrech 15x20cm, dva 7×20 cm). Větší obdélník dáme na plech. Všechy tři pokapeme likérovým sirupem.

Na velký obdélník na plechu narovnáme zmrzlinu, dva menší svisle přiložíme k delším stranám dortu tak, aby vytvořily boční stěny. Lehce je přimáčkneme. Dort vložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Z bílků a 5 lžic cukru ušleháme tuhý sníh. Nakonec vsypeme zbytek cukru a ještě asi 30 sekund opatrně šleháme. Dort vyjmeme z mrazničky a velmi rychle ho celý potřeme sněhem (nejlepší je použít větší zdobítko s ozdobnou koncovkou a sníh nastříkat).

Vložíme do silně předehřáté trouby a 4 minuty zapékáme, až sníh lehce zrůžoví. Hotový dort položíme na plochou servírovací mísu a ihned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Vánočka ze šesti pramenů Skvělé vánočky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Norský zmrzlinový dort

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web