(Ne)chutná příloha

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 1
      ks celer
    • 2
      ks mrkev velké
    • 1
      balíček lučina neochucená
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      ks červená cibule
    • olivový olej
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vody dáme bobkový list, hřebíček, mrkev a celer - uvaříme do měkka. Když je mrkev s celerem skoro měkká, dáme vařit na kostky pokrájené brambory. Mrkev s celerem vyndáme, dáme do mísy, přidáme 3 lžíce vývaru a rozmixujeme. Poté zašťoucháme brambory, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku, balení lučiny a promícháme.
2
Na talíř klademe kopečky a posypeme červenou cibulkou (na kapce oleje, do kterého jsme přidali 1 lžíci másla, lehce osmahneme na proužky pokrájenou cibuli).
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová |

    15. 11. 2010 16:58

    Zajímavej název :-)

  • kafy kafy
    kafy kafy |

    5. 1. 2008 12:49

    Až na tu lučinu je to v podstatě holandská kaše :). Jen tam chybí petržel. Vynikající. Můžu se po tom utlouct.

  • Magda
    Magda |

    14. 1. 2007 19:52

    Vyzkoušela jsem v neděli na oběd. Tříletým dětem moc nejelo, manžel neříkal nic a mně to přišlo docela fajn a klidně někdy za delší dobu znovu udělám. Že bych se ale po tom utloukla, to říct nemůžu.Prostě taková změna jednou za čas.

  • Šárka
    Šárka |

    9. 1. 2007 09:21

    velmi zajímavé,vyzkouším.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    9. 1. 2007 09:20

    prosím redakci před chutná dát (ne) děkuji