Autor:

Nakládaný eidam ála JÁ :)

10 minut PT0H10M
Snadné
Ingredience
Eidam sýr
Množství dle potřeby
 
Ocet
Pár kapek
 
Olej
pár kapek
 
Bazalka
cca 1 čajová lžička
 
Česnek sušený
dle chuti, dávám hodně
 
Mletá sladká paprika
jen pro barvu
 
Sůl
doporučuji nešetřit
 
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Ze sýra, Slané

Nakrájíme eidam (jakýkoliv, klidně i ten nejlevnější) na malé kostičky a dáme na talířek stranou. Do misky (velikost dle množství eidamu) napustíme vodu. Do vody dáme pár kapek oleje, sušenou bazalku, sušený česnek, pepř, pořádně osolíme a dochutíme octem. Musí být cítit, ale nesmí ho být moc. Nakonec trochu zabarvíme paprikou, vložíme nakrájený eidam a dáme přes noc do lednice. (Pozor! Kousky sýra musí být všechny ponořené, jinak oschnou) ... Sýr jakoby zvláční a změkne a „natáhne si“ skvělé aroma.. Doporučuji před konzumací zcedit, dát na talíř a podávat s vhodným vínem třeba k jednohubkám. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Nakládaný eidam ála JÁ :)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web