Autor:

Nakládané masové koule

Střední
Ingredience
Mleté maso  
Sůl  
Vejce  
Strouhanka  
Kari  
Chilli  
Česnek  
Rostlinný olej  
Koření
ostřejší koření podle chuti - pepř, feferonová pasta ap.
 
Nálev
Hořčičné semínko 1 lžička
Pepř celý 1 lžička
Jalovec 6 ks
Hřebíček 1 lžička
Nové koření
Koriandr
1/2-1
1 lžička
Bobkový list  
Zázvor 1 lžička
Sůl  
Voda 1 l
Ocet 1/4 l
Sacharín 8 ks
Na prokládání ve sklenici
Cibule  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to přidávat opatrně, raději nejdříve jen asi 5 tabletek a pak přidávat podle chuti. Všechno chvilku povařit, nechat vychladnout.

Z mletého masa připravit hmotu jako na karbanátky, ale mnohem ostřejší chuti. Vytvarujeme zploštělé kuličky a smažíme na oleji. Hotové usmažené koule dáváme do sklenice a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Plnou sklenici zalijeme hotovým nálevem, zavíčkujeme a po vychladnutí necháme v lednici asi 14 dní uležet.

Jak dlouho vydrží po otevření, to nevím, protože během večera se vše snědlo. Nálev je možné použít i na nakládání zeleniny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Nakládané masové koule

Komentáře

  1. Ellinnor   13.09.2007 | 15:33 | reagovat | závadný

    Markéto, po zavíčkování se nezavařuje, nesteriluje, jen se nechá uležet v lednici. Dobrá je láhev s patentním víkem (uzávěrem).

  2. Markéta   12.09.2007 | 14:19 | reagovat | závadný

    Velice mě láká tento recept, ale nevím jestli se ještě zavařuje po zavíčkování? Velice ráda bych to vyzkoušela.

  3. Marsí   10.09.2007 | 11:27 | reagovat | závadný

    Petro tyhle rybí karbanátky,které uvádíte jsem tady vkládala pod názvem "Rybí karbanátky nakládané-pečenáče"..zkuste...:-)

  4. Petra Plevová   10.09.2007 | 9:07 | reagovat | závadný

    Známá,manželka vášnivého rybáře,tyhle koule dělá z vařeného rybího masa(lze použít i méně kvalitní ryby).Je zajímavé,že pokud tam náhodou zůstane nějaká kůstka,v octovém láku úplně změkne.Musím říct,že když je přinese na nějakou oslavu,na Silvestra apod.,jen se po nich zapráší :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web