Autor:

Nakládané masové koule

Střední
Ingredience
Mleté maso  
Sůl  
Vejce  
Strouhanka  
Kari  
Chilli  
Česnek  
Rostlinný olej  
Koření
ostřejší koření podle chuti - pepř, feferonová pasta ap.
 
Nálev
Hořčičné semínko 1 lžička
Pepř celý 1 lžička
Jalovec 6 ks
Hřebíček 1 lžička
Nové koření
Koriandr
1/2-1
1 lžička
Bobkový list  
Zázvor 1 lžička
Sůl  
Voda 1 l
Ocet 1/4 l
Sacharín 8 ks
Na prokládání ve sklenici
Cibule  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to přidávat opatrně, raději nejdříve jen asi 5 tabletek a pak přidávat podle chuti. Všechno chvilku povařit, nechat vychladnout.

Z mletého masa připravit hmotu jako na karbanátky, ale mnohem ostřejší chuti. Vytvarujeme zploštělé kuličky a smažíme na oleji. Hotové usmažené koule dáváme do sklenice a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Plnou sklenici zalijeme hotovým nálevem, zavíčkujeme a po vychladnutí necháme v lednici asi 14 dní uležet.

Jak dlouho vydrží po otevření, to nevím, protože během večera se vše snědlo. Nálev je možné použít i na nakládání zeleniny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Nakládané masové koule

Komentáře

  1. Ellinnor   13.09.2007 | 15:33 | reagovat |

    Markéto, po zavíčkování se nezavařuje, nesteriluje, jen se nechá uležet v lednici. Dobrá je láhev s patentním víkem (uzávěrem).

  2. Markéta   12.09.2007 | 14:19 | reagovat |

    Velice mě láká tento recept, ale nevím jestli se ještě zavařuje po zavíčkování? Velice ráda bych to vyzkoušela.

  3. Marsí   10.09.2007 | 11:27 | reagovat |

    Petro tyhle rybí karbanátky,které uvádíte jsem tady vkládala pod názvem "Rybí karbanátky nakládané-pečenáče"..zkuste...:-)

  4. Petra Plevová   10.09.2007 | 9:07 | reagovat |

    Známá,manželka vášnivého rybáře,tyhle koule dělá z vařeného rybího masa(lze použít i méně kvalitní ryby).Je zajímavé,že pokud tam náhodou zůstane nějaká kůstka,v octovém láku úplně změkne.Musím říct,že když je přinese na nějakou oslavu,na Silvestra apod.,jen se po nich zapráší :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web