Nákládané karboše

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mleté maso - míchané
    • 1
      kg cibule
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g strouhanka podle potřeby
    • 2
      lžíce česneková hořčice
    • 1
      balení deko
    • 500
      ml ocet
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 3
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mletého masa a přísad se připraví klasická sekaná. Z ní se dělají malé karbanátky. Ty se pak smaží na oleji. Po usmažení se dají okapat, aby nebyly moc mastné. Já je dělám v troubě pod grilem.
2
Nechají se vystydnout. Potom se podélně rozříznou a potřou hořčicí. Mezi smažením se připraví klasický nálev na okurky dle návodu na DEKU. Zbytek cibule se oloupe, nakrájí na kolečka a postupně se skládá do sklenice řada cibule, řada karbošů a zase cibule, atd. až do naplnění láhve. Kdo chce ostřejší, může přidat feferonku, to podle chuti. Pak se láhev zalije studeným nálevem.
3
Je to vlastně obdoba utopenců. Také dobré k pivu. Nechají se uležet v ledničce, co nejdéle, alespoň týden.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Pavla
    Pavla |

    27. 10. 2004 14:32

    to musí být super ..... vyzkouším.... už zítra ...Jupíííí dík