Autor:

Nákládané karboše

Střední
Ingredience
Mleté maso - míchané 1 kg
Cibule 1 kg
Pepř mletý 1 lžička
Majoránka 1 lžička
Sůl 1 lžička
Vejce 1 ks
Strouhanka
podle potřeby
80 g
Česneková hořčice 2 lžíce
DeKo 1 balení
Ocet 500 ml
Bobkový list 1 ks
Nové koření 3 ks
Pepř celý 3 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Z mletého masa a přísad se připraví klasická sekaná. Z ní se dělají malé karbanátky. Ty se pak smaží na oleji. Po usmažení se dají okapat, aby nebyly moc mastné. Já je dělám v troubě pod grilem.

Nechají se vystydnout. Potom se podélně rozříznou a potřou hořčicí. Mezi smažením se připraví klasický nálev na okurky dle návodu na DEKU. Zbytek cibule se oloupe, nakrájí na kolečka a postupně se skládá do sklenice řada cibule, řada karbošů a zase cibule, atd. až do naplnění láhve. Kdo chce ostřejší, může přidat feferonku, to podle chuti. Pak se láhev zalije studeným nálevem.

Je to vlastně obdoba utopenců. Také dobré k pivu. Nechají se uležet v ledničce, co nejdéle, alespoň týden.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Nákládané karboše

Komentáře

  1. Pavla   27.10.2004 | 14:32 | reagovat |

    to musí být super ..... vyzkouším.... už zítra ...Jupíííí dík

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web