Autor:

Musaka se špenátem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Listový špenát 400 g
Těstoviny 300 g
Cibule 1 ks
Celozrnná mouka
Graham
4 lžíce
Slunečnicový olej 3 lžíce
Mléko 300 ml
Vejce 1 ks
Strouhanka 2 lžíce

Postup přípravy:

Ze špenátu odstraníme řapíky a listy hrubě pokrájíme. V hrnci mírně podlejeme vodou a udusíme. Cibuli očistíme, jemně pokrájíme, osmažíme na oleji a zaprášíme moukou. Špenát doplníme 100ml mléka, zahustíme cibulovou jíškou a osolíme. Zvlášť uvaříme v osolené vodě těstoviny (lépe z celoznné mouky), zcedíme a necháme okapat. Ohnivzdornou mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Do mísy vložíme polovinu těstovin, následuje vrstva špenátu a nahoře opět těstoviny. 1-2 vejce rozšleháme ve zbývajícím mléce, pokrm směsí zalejeme a pečeme v troubě do růžova. K musace podáváme salát z čerstvé zeleniny dle sezóny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Vejce natvrdo 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Musaka se špenátem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web