Mrkvový salát s hrozny

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hroznové víno
    • 500
      g mrkev
    • 2
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 2
      snítka máta nebo petržel
    • 2
      lžíce citronová šťáva 1-2
    • 1
      špetka římský kmín
    • 0,3
      lžička chilli
    • 1
      špetka koriandr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyjeme hrozny, kuličky otrháme od stopky a překrojíme napůl. Oloupeme mrkev a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné. V hrnci zahřejeme 1 lžíci oleje, přidáme mrkev, podlijeme 2 lžícemi vody, osolíme a opepříme
2
. Hrnec zakryjeme pokličkou a mrkev dusíme asi 5 minut při střední teplotě. Necháme vychladnout. Odřízneme kořínky jarních cibulek i tmavé listy. Cibulky nadrobno nasekáme, mátu také. Smícháme mrkev, cibuli, hrozny a mátu. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, římský kmín, koriandr i zbylý olej.
3
Promícháme a upravíme do mísy. Navrch poprašíme chilli nebo paprikou.Podáváme s arabským chlebem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.